10 grunner til å velge stasjonær PC

Mange spår at stasjonære PCer vil være helt borte om noen år. Vi er ikke nødvendigvis enige. Se hvorfor.

Publisert
Sist oppdatert

Den antas at mer enn 75% av PCer som selges i år er bærbare. Prisene har stupt, og for første gang: Skal du ha en særdeles billig PC med Windows-lisens, så finner du den blant de bærbare modellene, ikke de stasjonære.

Prisene starter vanligvis på rundt 3.500 kroner, men vi har også sett billigere - faktisk mye billigere dersom vi regner med de populære minibærbare.

Skal du derimot ha en stasjonær PC med kurante spesifikasjoner, skjerm og Windows-lisens, skal det godt gjøres å komme under 4.000 kroner - om du da ikke satser på en ministasjonær.

Selv om stasjonære PCer utgjør en stadig mindre del av totalsalget, har antall solgte enheter likevel holdt seg rimelig stabil. Vi tror denne trenden vil fortsette, det vil alltid være noen av oss som rett og slett ikke klarer oss med bare en bærbar PC.

Her er noen gode grunner til å gå for stasjonært utstyr neste gang du skal kjøpe PC:

Bedre ytelse for mindre penger

Er du opptatt av at PCen skal være en arbeidshest som skal utføre tunge oppgaver på null komma svisj, kommer du ikke utenom stasjonær PC. De raskeste prosessorene, grafikkløsningene og harddiskene er laget for stasjonære PCer, og det vil de fortsatt være i flere år ennå.De beste PC-tilbudene

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer