10 kjekke IFTTT-oppskrifter

Slik bruker du en av de beste nettjenestene enda bedre.

AUTOMAGISK: Med nettjenesten If this then that kan du lage oppskrifter som forenkler hverdagen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
AUTOMAGISK: Med nettjenesten If this then that kan du lage oppskrifter som forenkler hverdagen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For seks år siden laget vi en artikkel om de 25 beste nettjenestene. Det har vi ikke tenkt til å gjøre i dag, men om vi skulle ha laget en, hadde IFTTT definitivt vært blant dem.

Vi skrev om tjenesten allerede i 2011. Dernest ble en app sluppet for iPhone i fjor høst, og for en drøy måned siden kom også en Android-versjon av appen.

Kort fortalt er dette en nettjeneste som automatisk kan utføre handlinger basert på hendelser som inntreffer.

Eksempelvis kan du lage en oppskrift som automatisk tar backup av bilder du blir tagget i på Facebook til Dropbox-kontoen din, en oppskrift som setter telefonen på lydløs når den kobles til det trådløse nettverket på jobb eller en som får lyspæra i stua til å blinke rødt når favorittlaget ditt scorer (om du har en Philips Hue).

Les mer: IFTTT – flytt data mellom nettjenester

Mange kjekke oppskrifter

Tjenesten støtter over 100 ulike «kanaler»; hver av dem med forskjellige «triggere» (ting som kan utløse en handling) og «actions» - handlinger som kan utføres i den aktuelle kanalen.

Eksempelvis kan en trigger på Facebook være at du poster en statusmelding med en gitt #emneknagg, mens en handling kan være at et bilde blir lastet opp. Disse kan du så kombinere på tvers, slik at en hendelse på Twitter-kontoen din kan utløse en handling på Facebook-kontoen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer