10 skjulte Windows 7-triks

TIPS: Windows 7 byr på mye nytt, men ikke alt er like kjent.

10 skjulte Windows 7-triks
Publisert
Sist oppdatert

Windows 7 har vært i butikkene noen dager nå, og er kanskje det aller mest hotte produktet på teknologihimmelen i skrivende stund. Mye har vært skrevet og ment om Microsoft sitt nye operativsystem, spesielt om de store linjene og nyhetene.

Les dette før du installerer Windows 7

Men det er også en god del mindre nyheter som kan gjøre totalopplevelsen enda bedre, hvis man vet om dem, riktig nok.

Her får du ti av dem.

1. Klassisk Utforsker-oppførsel. Savner du Windows XP-grensesnittet, der mappelisten til venstre ekspanderte parallelt med at du klikket deg inn i navigasjonstreet til høyre? I Windows 7 er det ikke noe problem. Høyreklikk på et blankt område nederst i venstre del av vinduet, og huk av for Vis alle mapper og Utvid til gjeldende mappe.

2. Windows Media Player Remote Media Experience (RME)Bak det lange, rare navnet ligger en genial nyhet. Du kan nå bruke Windows Media Player som en musikk- og videoserver, ikke bare internt i lokalnettet, men over Internett! Dette fungerer vel og merke ikke på Basic-utgaven, og du må ha en Windows Live-konto, men den er gratis. Klikk "Direkteavspilling"-knappen, "Tillat Internet-tilgang til hjemmemedier" og følg veiviseren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer