10 smarte kameratriks

Med litt kreativitet kan du gjøre mer enn å ta vare på gode minner.

Foto: Ordinary Guy, Flickr - CC
Foto: Ordinary Guy, Flickr - CC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste har nå anskaffet seg et digitalt kamera; i hvert fall dersom vi regner med mobilkameraene som har vært mer eller mindre standard på mobiltelefoner de siste årene.

Det mange ikke tenker på er imidlertid at kameraet ditt kan gjøre mye mer enn å ta vare på gode minner.

Nettstedet Popular Science har samlet et godt knippe utvidede bruksområder til kameraet ditt, og her er noen av dem, supplert med noen av våre egne:

Dette kameraet tilhører ...

De fleste digitale kameraer gir deg muligheten til å beskytte bilder fra å bli slettet. Dermed kan du ta et bilde av dine kontaktdetaljer og beskytte bildet - hvis du er uheldig og mister kameraet, kan det jo være at en ærlig sjel titter på bildene som ligger der og finner det låste bildet med telefonnummeret ditt.

Ta bilde av kartet

Skal du ut og reise? Sannsynligheten er stor for at du kan ta et bilde av kartet i reisehåndboka du kjøper før du skal på tur, og dermed slipper du å brette opp en kvadratmeter med kart hver gang du er litt usikker på hvor du skal gå. Ta et testbilde og se om du kan zoome inn og ut, og sørg for godt med lys når du tar bildet så det blir skarpt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer