10 smarte Vista-tips

Under den blanke overflaten er det mange sider ved Windows Vista som ikke er så lette å få øye på. Vi viser deg noen av dem.

Publisert
Sist oppdatert

Microsofts nyeste operativsystem Vista har nå rukket å bli litt varm i trøya. For oss som daglig har brukt operativsystemet har det vært en blandet opplevelse - mye funksjonalitet blandet med feil og mangler. Heldigvis blir det gradvis mindre av det siste, mens vår kunnskap om det komplekse OSet øker.

Vi har her samlet ti kjappe tips for deg som vil lære litt mer om Vista.

Praktiske tips

Windows-tast & søkelinja

En av de helt store "nyhetene" i Vista var det nye søket, som sammen med indekseringen (se neste punkt) i stor grad kan forandre måten du bruker datamaskinen på.

Søkelinja har en dobbel funksjon. I tillegg til å søke med den brukes den også til en viss grad på samme måte som "Kjør"-linja i XP ettersom den også kjører programmet eller fila som søkes opp når vi trykker Enter/Return/Linjeskift. Merk deg også at Windows-tasten (finnes på de fleste PC-tastaturer) åpner startmenyen og gjør søkelinja aktiv.

En måte å for eksempel åpne kommandolinja blir da å søke etter den. Trykk Windows-tast, skriv command (eller cmd) og trykk Enter. Kjapt og enkelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer