10 tekniske uttrykk de fleste uttaler feil

Tekniske navn, forkortelser og uttrykk uttales ofte helt feil, men nå gjør vi det lett å styre unna. Her får du nemlig fasiten.

KLARER DU ALLE?: Mange tekniske forkortelser uttales feil. Men du klarer kanskje alle?
KLARER DU ALLE?: Mange tekniske forkortelser uttales feil. Men du klarer kanskje alle? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alltid greit å vite hvordan man uttaler ord man bare har lest på papiret, og kanskje i særklasse tekniske uttrykk og forkortelser.

Spesielt forkortelser kan få en helt annen betydning dersom de uttales slik opphavspersonene mente de skulle uttales, og i denne artikkelen har vi tatt for oss noen av de vanligste. Kanskje du vet om flere? Da kan du bruke debattfeltet nederst og dele kunnskapen din med andre lesere.

Vi starter med noen tekniske forkortelser.

#1: SQLEt av verdens mest utbredte programmeringsspråk for databaser - SQL - er en forkortelse for Structured Query Language. Typisk norsk uttale er «ess-ku-ell», men en vanlig uttale er som i «seek well». Det gir ikke bare forkortelsen mening, den blir også mye enklere å uttale.

OPPDATERT: Etter massive mengder tilbakemeldinger fra uenige lesere, erkjenner vi at begge uttalemåter kan anses som OK.

#2: ICQDet er lenge siden det aldrende chattenettverket hadde sin storhetstid, og kanskje har du aldri tenkt over at navnet egentlig skal uttales som i «I seek you». Dermed får også disse tre bokstavene en mening. Du verden!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer