10 tips PC-tyvene hater

Slik blir PC-en din et litt mindre attraktivt tyveriobjekt.

Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bærbare PC-er selger i bøtter og spann, med harddisker store nok til å lagre ekstreme mengder bilder, videoer og musikk - og selvfølgelig nærmest ubegrensede mengder epost, dokumenter og andre ting du slett ikke vil skal havne på avveie.

Dessverre er det nettopp det som oftere og oftere skjer. En bærbar PC er lett omsettelig og enkel for en innbruddstyv å ta med seg under armen. Derfor er den blant de aller heteste tyveriobjektene. I tillegg er det ikke til å stikke under stol at mange av oss er svimete og har en tendens til å glemme igjen PC-er og mobiltelefoner på steder der de helst ikke burde ligge.

Men det går an å gjøre PC-en litt mindre attraktiv å stjele, vanskeligere for tyven å bruke/omsette, og fristende å returnere. Her er noen kjappe tips.

1. Merk PC-en godt

Gjør PC-en personlig ved å merke den tydelig, for eksempel kan du risse navnet ditt inn i lokket. På undersiden kan du ha en klistrelapp med kontaktinformasjon, samt opplysninger om eventuell belønning dersom PC-en kommer til rette. Slik kontaktinformasjon kan også legges i bakgrunnsbildet i Windows. Dette er enkle triks som kan vise seg å være svært effektive mot tyveri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer