100 års blekkutskrifter fra Epson

Epson revolusjonerer blekkutskrifter ved å love 100 års lysfasthet. Mens konkurrentene knapt passerer 3 år for fotoutskrifter, tilbyr Epson deg nå kvalitet som overgår selv det som fotolabben klarer å levere.

Epson Stylus Photo 2000P
Epson Stylus Photo 2000P Vis mer
Publisert

Epson lanserte i februar 10 års lysfasthet med sine skrivere Epson Stylus Photo 870 og 1270 (tilsvarer 870, men kunne skrive ut A3). Dette var en stor nyhet den gang, ettersom det mer enn doblet det beste som noen andre skriverprodusenter kunne garantere.

Saken er den at til tross for at fotoutskriftene fra din kjære blekkskriver imponerer nå, risikerer du at de falmer så raskt at all moro blir ødelagt. Det er særlig bilder som henges opp på veggen, eller som ofte blir utsatt for belysning som falmer så raskt. Fotoutskrifter som settes i fotoalbum, derimot, bør ha flere års levetid.

Med sin nye skriver Stylus Photo 2000P benyttes EPSON MicroDot-, EPSON Variable Sized Droplet-teknologi og Intellidge-blekkpatroner sammen med spesiellagde medier. I alt er det snakk om fire forskjellige typer papir/medier som alle gir 100 års levetid for bilder som utsettes for lys fra lysrør og som er beskyttet bak glassmontering.

Kan vi stole på Epsons tall? Saken er at Epson ikke har blitt tatt i juks da de gjorde krav på 10 års lysekthet med Stylus Photo 870 og 1270, og målemetoden denne gangen er omtrent som forrige gang. Fotoutskrifter har blitt testet i laboratorier, hvor lysforholdene har blitt akselerert. Det betyr at 100 års lysslitasje har blitt presset inn i kort tids testperiode. Hvorvidt Epson også har testet hvordan kvaliteten på papiret endrer seg over 100 år, har vi ingen opplysninger om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer