100% vanntett foreldrekontroll

Sliter du med at familiemedlemmer misbruker Internett på nattestid? Her er en løsning som garantert virker.

Blir man mer deppa hvis man bruker Facebook mye? Ny studie kan tyde på det. Foto: Per Ervland
Blir man mer deppa hvis man bruker Facebook mye? Ny studie kan tyde på det. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sosiale tjenester, spill og underholdning på nett har forandret medievanene våre dramatisk de siste ti årene, og stadig flere benytter nettene til å surfe på når dagene ikke strekker til, eller når foreldrene ikke følger med.

I mange familier er dette et velkjent fenomen, for ikke å si problem. Barna har gjerne PC og Internett på barnerommet, og når fristelsene blir for store er det vanskelig å etterleve foreldres formaninger om å bruke nettene til å sove.

Barna vet mer enn foreldrene

Og foreldre som ønsker å ta tilbake kontrollen kommer gjerne til kort. Barna får i dag nettbruken "inn med morsmelken", og besitter gjerne langt større kunnskaper om teknologien enn mor og far.

Verken sikkerhetsprogrammer eller passord på ruteren behøver å være uoverkommelige hindre for en middels teknisk begavet fjortenåring som lengter etter chattevennene på Internett.

Les også: De slurver med passordet ditt

Stenger helt

Det var dette som gjorde at daglig leder Atle Brovold hos nettleverandøren Romerike Multimedia (ROMM) fikk idéen til en 100% vanntett foreldrekontroll. ROMM tilbyr i dag bredbånd og kabel-TV på Øvre Romerike.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.