108 Mbit trådløst - kompatibelt eller ikke?

Hvordan fungerer 108 Mbit trådløst fra forskjellige produsenter sammen? Er de kompatible eller faller hastigheten ned til 54 Mbit?

Publisert
Sist oppdatert

Trådløst nettverk med turbo, som vi har testet i flere omganger, har på sitt beste en ytelse som er en god del raskere enn både den gamle standarden på 11 Mbit og den nye på 54 Mbit.

Du kan klikke på disse linkene for å lese våre tester av løsninger fra Topcom og D-Link.

Nå har vi også testet begge PCMCIA-kortene mot aksesspunktet/ruteren fra D-Link, og samtidig også testet den innebygde 54 Mbit nettverksløsningen i vår nye Dell 8600 bærbare mot den samme ruteren.

Resultatene var interessante.

Høy kompatibilitet

Som det fremgikk av de tidligere testene, er det mye datakompresjon som gjør at de høyeste overføringshastighetene oppnås. Derfor var vi spesielt spente på om kompresjonen fungerte på tvers av fabrikatene D-Link og Topcom. Det viste seg at det fungerte aldeles utmerket!

Her ser vi at alle de forskjellige filformatene kom opp i en vesentlig høyere overføringshastighet enn typisk 802.11g som ligger rundt 3 000 Kbit/sekund.

Det som var overraskende var at på overføring av 100 MB tekst, så var Topcom-kortet vesentlig raskere enn D-Link kortet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.