108 Mbit trådløst på testbenken

Nå har hastigheten på trådløst kommet opp i hele 108 MBit/sekund. Holder det hva det lover? Vi har sammenlignet med de andre standardene.

108 Mbit trådløst på testbenken
Publisert
Sist oppdatert

802.11g på 54 Mbit har nå blitt den klart dominerende standarden for trådløst nett. Den er både raskere i utgangspuktet og tåler lengre avstand før du merker reduksjon i hastigheten enn 802.11b på 11 Mbit.

Ved hjelp av forskjellige optimaliseringsteknikker tilbyr flere produsenter nå 802.11g løsninger med "turbo". Dette skal gi en hastighet på opptil 108 Mbit.

Dette høres jo forlokkende ut, men medaljens bakside er at dette er løsninger som ikke er kompatible med alle 802.11g-produktene. Det er gjerne forskjellige løsninger hos hver produsent, som i beste fall også fungerer på utstyr som er basert på samme brikkesett.

Vi venter på testprodukter fra flere leverandører, foreløpig har vi bare fått testet utstyr fra en produsent - Tornado fra Allied Data.

Tre enheter

De tre enhetene vi har testet var ruter/aksesspunkt 242, PCI-kortet 212 og PCMCIA-kortet 211.

RuterenModell 242 er en ruter med WAN-port, 4 tradisjonelle 100 Mbit porter, WLAN og printerport. Ruterfunksjonene er typiske for denne klassen, med konfigurering fra nettleseren og støtte for alle relevante leverandør-tilknytninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer