11 Mac-programmer vi laster ned med en gang

Nettopp kjøpt ny? Her er 11 godbiter.

FAVORITTENE: I denne saken har vi samlet Mac-godbitene vi anbefaler deg å installere på en ny Mac. Eller en gammel, for den saks skyld. Foto: KIRSTI ØSTVANG
FAVORITTENE: I denne saken har vi samlet Mac-godbitene vi anbefaler deg å installere på en ny Mac. Eller en gammel, for den saks skyld. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den senere tiden har vi i Dinside-redaksjonen laget flere lister med programmer og apper vi synes er essensielle nedlastinger når vi tar en ny enhet i bruk.

LES MER:12 gratisprogram vi laster ned på ny PC13 apper vi alltid installerer på iPhone13 apper vi alltid installerer på Android

I dag har turen kommet til Mac. Under får du våre håndplukkede favoritter:

Magnet

Selv om El Capitan riktignok har fått støtte for å kjøre to apper side om side, liker vi elegansen ved å bruke Magnet bedre.

Dra et vindu til høyre, til toppen, nederst til venstre eller lignende, så endres vindusstørrelsen og plasseringen direkte. Enkelt for å få en app til å oppta kvarte eller halve skjermen på et blunk, og du kan også bruke hurtigtaster. Og drar du dem ut av posisjon igjen, gjenopprettes størrelsen de hadde.

I skrivende stund er prisen også satt ned med 80 prosent.

Magnet (Mac App Store, kr 11,-)

aText

Dette er programmet som sparer oss flest tastetrykk i løpet av en dag. Har du en tendens til å skrive enkelte ting veldig ofte, kan du lage smarte snarveier. Eksempelvis kan jeg skrive .pj hvor som helst i operativsystemet for å bytte det ut med hele navnet mitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer