11 teknologier du mest sannsynlig har glemt

Tiden flyr fort i teknologiverden, og mye blir glemt på veien.

STORE PLATER: Laserdisc var forløperen til mer morderne DVD-er og Blu-ray-plater. I 2016 er markedet for platebasert film marginalisert takket være strømmetjenester som Netflix, Viaplay og HBO. Foto: YOUTUBE
STORE PLATER: Laserdisc var forløperen til mer morderne DVD-er og Blu-ray-plater. I 2016 er markedet for platebasert film marginalisert takket være strømmetjenester som Netflix, Viaplay og HBO. Foto: YOUTUBE Vis mer
Publisert

I snart 19 år har vi i Dinside gitt leserne våre nyheter, tester og tips om det viktigste som har rørt seg på teknologifronten. Underveis har vi vært vitne til mange løsninger som kun har vært med oss en kort periode, for så å bli erstattet av noe annet og bedre.

Her er 11 teknologier, produkter, programmer og apper som har gått i glemmeboken hos de fleste av oss.

Har du tips til annen forbrukerelektronikk som har gått - eller er i ferd med å gå i glemmeboken? Bruk debattfeltet nederst!

#1: WAP

De første nettsidene som var tilpasset mobilskjermer, var naturlig nok veldig simple i utforming og innhold. WAP var en åpen løsning som ble utviklet for å gi mobiltelefoner med små skjermer mulighet til å surfe på spesialsydde nettsider, og var i bruk i Norge mellom 2000 og 2012. Da skrudde de siste teleselskapene av WAP-serverne sine, men helt til siste slutt hadde Netcom 50-60 WAP-treff om dagen.

LES OGSÅ: Alt du må vite om WAP

#2: GPRS

Da GPRS-teknologien ble rullet ut i Norge på starten av 2000-tallet, lokket teleselskapene med tre-fire ganger høyere dataoverførings-hastighet enn i det eksisterende GSM-nettet. Endelig skulle det bli mulig å laste WAP-sider mye raskere - og billigere. Det viktigste med teknologien var imidlertid at man var pålogget nettet hele tiden, og betalte kun for benyttet datamengdeoverføring. Teoretisk topphastighet: 80Kb pr sekund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer