12 megapiksels lommekameraer

Vi har testet toppmodellene fra de store aktørene, og her er våre anbefalinger!

Publisert
Sist oppdatert

Behovet for flere megapiksler i digitalkameraer er omdiskutert. Allerede da oppløsningen lå på 4-5 megapiksler, stilte vi spørsmålet om flere piksler i det hele tatt ville kunne gi bedre bilder fra lommekameraer med begrenset optikk.

Vi har da også sett mange uheldige konsekvenser ved økt antall megapiksler, i form av støy og utflytende detaljer.

Det hindrer ikke produsentene i stadig å lansere nye kameramodeller med høyere oppløsning enn forgjengeren. I skrivende stund har toppmodellene fra Canon, Casio, Nikon, Olympus, Sony, Kodak og Fujifilm alle 12 megapiksels bildebrikke, og det er disse kameraene vi nå, sammen med TV2 Hjelper Deg, har tatt i nærmere øyesyn.

Kameraene er testet med fokus på følgende kriterier (vektinger i parantes): Bildekvalitet (40%), videokvalitet (20%), hastighet/ytelse (20%), konstruksjon (10%) og brukervennlighet (10%). I tillegg har vi vurdert valuta for pengene, men dette har ikke hatt direkte innvirkning på rangeringen.

Dessverre viste det seg at testeksemplaret vi fikk låne fra Olympus hadde en produksjonsfeil, og vi rakk dessverre ikke å få testet et nytt eksemplar før opptaket til TV2 Hjelper Deg ble gjort. Vi kommer imidlertid tilbake med resultatene fra Olympus så snart vi har fått testet et nytt eksemplar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer