128 MB på armen

Minneplugger og andre små og smarte lagringsenheter finner vi over alt. Men vi mister dem også overalt. For å unngå dette har noen luringer funnet på en elegant og smart løsning - armbåndsur med minne og USB!

Publisert
Sist oppdatert

Minneplugger, som kalles for PenDrive, HandyDrive, USB Flash og mye annet, er små og hendige. De er også ganske rimelige og svært enkle i bruk. På moderne PCer og operativsystemer er det bare å plugge dem inn, så er de klare til bruk i løpet av sekunder.

De raskeste utgavene bruker USB 2.0 HiSpeed og skriver og leser mange megabyte på få sekunder, langt raskere enn å laste ned over Internett.

Bruksområdene er mange, for vår egen del bruker vi en 256 MB USB 2.0 plugg til å transportere data mellom jobb og hjem for hjemmearbeide. Dette skjer når det blir for mye til å sende over nettet og for lite til å brenne CD eller DVD.

Det kompakte formatet er ikke bare positivt, det gjør også at det er lett å glemme eller miste minnepluggen. Vårt eksemplar har for eksempel overlevd både vask på 40 grader og sentrifugering ved 2300 omdreninger. Den hadde blitt glemt igjen i bukselomma.

Men nå har vi sett en ganske fiks løsning.

128 MB på armen
128 MB på armen
128 MB på armen


Armbåndsur med USB-minne

Tornado har altså satt inn 128 MB flashminne i et arbåndsur. Det er absolutt kjekt å ha, hvis man da ikke er avhengig av sin Rolex eller Patek Philippe.

Da vi hørte om dette, lurte vi fælt på hvordan tilkoblingen var arrangert, og denne viste seg å være integrert i remmen. Ledningen kommer fra selve urkassen, ligger i en renne på remmen og ender opp i en vanlig USB-kontakt som sitter under en hempe når den ikke er i bruk. Enkelt og greit.

Ytelse

Skriveytelsen målte vi til 876 KB/sekund og leseytelsen på 1071 KB/sekund. Dette er bra for en USB 1.1 enhet, men minneplugger med USB 2.0 er jo opptil 5 ganger raskere.

Konklusjon

Vi synes dette er en artig løsning, og svært praktisk. Selve klokken har et utseende som er ganske nøytralt, uten spesielt nerdete design, som man kanskje kunne ha fryktet.

Prisen for 128 MB versjonen er 682 kroner inkl mva. 256 MB versjonen koster 1 178 kroner.

Klokkene får du kjøpt hos Advance.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer