1,3 kg bærbart fra IBM

Den veier bare 1,3 og er nesten liten nok til å passe i en frakkelomme. Det du får er en fullblods PC til en overraskende hyggelig pris.

1,3 kg bærbart fra IBM
Publisert

IBM har virkelig begynt å satse på ultraportabelt datautstyr: For kort tid siden meldte vi om IBMs Windows CE-baserte 3565">z50 som har opp til 16 timers batterilevetid og bare veier 1,2 kg.

ThinkPad 250, som nå lanseres internasjonalt, er derimot en fullblods-PC med høyst akseptable spesifikasjoner, til tross for vekten på 1,3 kg: Pentium Celeron 300 MHz, 64 MB internminne, 6,4 GB harddisk, 10,4" TFT-skjerm som kan vise 800 x 600 piksler og innebygd 56 K modem. De ytre målene er 20 x 25 x 3,3 cm.

Trenger ikke portreplikator

I motsetning til andre ultraportable maskiner trenger ikke ThinkPad 250 portreplikator for å koble til skriver, ekstern mus og tastatur, ettersom alle porter er innbygget på maskinen.

Diskettstasjon leveres med maskinen, men kobles til som ekstern enhet. CD-ROM er ekstrautstyr.

95% tastatur

Selv om mye er smått på denne maskinen, har den allikevel et tastatur i nesten full størrelse, på hele 95% av målene til tastaturene på vanlige bærbare datamaskiner fra IBM. Det bør dermed være godt nok for de fleste skriveoppgaver.

Museløsningen er organisert på typisk IBM-vis med en knott plassert mellom G- og H-tastene og knapper foran tastaturet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.