14,1 GB i din bærbare PC

Bærbare PCer benytter ofte små disker. Det medfører at du trenger en stasjonær maskin i tillegg for alt det du ikke får plass til. IBM har nå løst dette problemet for deg. IBM Travelstar 14GS er på hele 14,1 GB, og det er ny rekord.

Foto: IBM
Foto: IBM Vis mer
Publisert

IBM har lenge vært ledende på magnetbelegg-teknologi. Det har nå gitt seg utslag i tre nye harddiskserier fra IBM. Det som skiller de tre seriene fra hverandre er tettheten, og diskens fysiske høyde.

6GN-serien

Travelstar 6GN-serien er på mange måter den mest avanserte. Den største disken er på 6,4 GB og høyden er bare 9,5 millimeter. Det gjør diskene anvendelig i de aller tynneste bærbare som er må moten akkurat nå. Den har satt en ny rekord for tetthet, med hele 5,7 milliarder bit pr. kvadrattomme.

Disken har en rotasjonshastighet på 4200 runder pr. minutt (rpm) og en aksesstid på 13 millisekunder (ms). Grensesnittet er UltraDMA/33 EIDE og de har et databuffer på 512 KB.

Den høye tettheten og minimale størrelse gjør dette til en meget lett disk. Den veier bare 99 gram. Serien inneholder også disker på 4,8 og 3,2 GB.

10GT-serien

Travelstar 10GT-serien dekker mellomsegmentet. Diskene i serien har en høyde på 12,5 mm. Det er standard høyde for de fleste bærbare. Disse diskene vil derfor egne seg godt som oppgraderinger til eksisterende bærbare.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.