15 ganger raskere WLAN?

D-Link er nå klare med den nyeste utgaven av trådløst nett. Spesifikasjonene sier at ytelsen er opptil 15 ganger raskere enn den første populære utgaven - 802.11b.

15 ganger raskere WLAN?
Publisert
Sist oppdatert

Trådløst nett er i ferd med å bli svært utbredt, mer enn mange tidligere har trodd. Både i bedrifter, på offentlige steder og i hjemmet er det stadig fler som skaffer seg trådløst. Men den tekniske utviklingen går sin gang. Nå er det ikke nok å ha trådløst og at det er raskere enn Internett-forbindelsen. Nå trenger trådløst nett inn på områder hvor det kreves ytelse som det hittil har vært forbeholdt kablet nett.

802.11g med en ytelse på opptil 54Mbit - dette inkluderer all trafikk inkludert administrasjon, feilkorrigering osv. og netto datahastighet er vesentlig lavere - er nå det klart mest populære. Prisnivået er bare litt høyere enn på utstyr som er begrenset til den "gamle" 11-Mbit-standarden.

Men nå er det klart for enda et sprang oppover på ytelsesskalaen.

15 ganger raskere?

Ved hjelp av flere forskjellige måter å pakke datastrømmen på, både ved å komprimere og effektivisere, samt bruk av flere samtidige kanaler, kan den teoretiske hastigheten nå komme opp i hele 108 Mbit. I praksis skal dette gi en overføringshastighet som er hele 15 ganger høyere enn den som faktis oppnås med 802.11b.

Disse teknikkene og produkter som støttet disse, ble lansert allerede i oktober i fjor da D-Link annonserte sine nye produkter i ExtremeG-serien. Men produktene har latt vente på seg.

Nå er de imidlertid i full produksjon, og ventes inn i forretningene i løpet av de nærmeste ukene.

15 ganger raskere WLAN?


Det kommer flere enheter, en av de mest interessante er det kombinerte ruter/aksesspunktet DI-624+ og nettverkskortet DWL G650+.

Det finnes også et rent aksesspunkt, og et PCI-kort for montering i stasjonære PCer.

Snart på testbenken

Kortene er allerede på vei til oss for uttesting, og vi vil etter all sannsynlighet kunne publisere en test i løpet av neste uke.

[Ugjyldig objekt (debatt)]Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer