15 ganger raskere WLAN?

D-Link er nå klare med den nyeste utgaven av trådløst nett. Spesifikasjonene sier at ytelsen er opptil 15 ganger raskere enn den første populære utgaven - 802.11b.

15 ganger raskere WLAN?
Publisert
Sist oppdatert

Trådløst nett er i ferd med å bli svært utbredt, mer enn mange tidligere har trodd. Både i bedrifter, på offentlige steder og i hjemmet er det stadig fler som skaffer seg trådløst. Men den tekniske utviklingen går sin gang. Nå er det ikke nok å ha trådløst og at det er raskere enn Internett-forbindelsen. Nå trenger trådløst nett inn på områder hvor det kreves ytelse som det hittil har vært forbeholdt kablet nett.

802.11g med en ytelse på opptil 54Mbit - dette inkluderer all trafikk inkludert administrasjon, feilkorrigering osv. og netto datahastighet er vesentlig lavere - er nå det klart mest populære. Prisnivået er bare litt høyere enn på utstyr som er begrenset til den "gamle" 11-Mbit-standarden.

Men nå er det klart for enda et sprang oppover på ytelsesskalaen.

15 ganger raskere?

Ved hjelp av flere forskjellige måter å pakke datastrømmen på, både ved å komprimere og effektivisere, samt bruk av flere samtidige kanaler, kan den teoretiske hastigheten nå komme opp i hele 108 Mbit. I praksis skal dette gi en overføringshastighet som er hele 15 ganger høyere enn den som faktis oppnås med 802.11b.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer