TEST: Soundboks 2

15 kilo, 40 timers batteri og et voldsomt lydtrykk

Partyhøyttaleren du ikke trenger å koble til strømnettet.

VOLDSOM: Soundboks 2 er god for 122 dB og flørter derfor med smertegrensa når du har skrudd volumet til topps. Foto: Pål Joakim Pollen
VOLDSOM: Soundboks 2 er god for 122 dB og flørter derfor med smertegrensa når du har skrudd volumet til topps. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Når jeg sier Bluetooth-høyttaler – hva tenker du på da?

De fleste tenker nok på en kjekk liten sak å ha med seg i bagen, som veier en halvkilo og måler noen få centimetere i hver retning.

Men det finnes også større. Mye større. Danske Soundboks 2 er en av dem; en koloss på 15 kilo, men som altså går på batteri og ikke trenger en stikkontakt i nærheten.

Rett og slett et beist

Soundboks 2 er ulik noen annen trådløs høyttaler vi har testet før. Riktignok har vi testet produkter som Sony SRS-XB7, som også er ganske voksen av størrelse, men som du er nødt til å ha koblet i en stikkontakt. Den er ikke noe du får brukt på en fest på stranda, med andre ord.

Men det kan du med Soundboks 2. Batteritiden er oppgitt til hele 40 timer med høy musikk (113 dB), men vrir du volumet helt opp til 11, kan boksen spy ut hele 122 dB, som da er på nivå med smertegrensen.

Det er rett og slett smått sjokkerende når man hører denne på full guffe for første gang. Og veldig moro å se ansiktene på de man demonstrerer dette for – en slags blanding av frykt og glede på en gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer