15 spill vi gleder oss til i 2020

Her er de vi har ekstra tro på i det som kan bli tidenes spillår.

TILBAKE: Naughty Dog jobber med siste finpuss på The Last of Us Part II – ett av 15 spill vi gleder oss ekstra til i år. Foto: Naughty Dog
TILBAKE: Naughty Dog jobber med siste finpuss på The Last of Us Part II – ett av 15 spill vi gleder oss ekstra til i år. Foto: Naughty Dog Vis mer
Publisert

2020 blir et år der det skjer mye på spillfronten. Både Microsoft og Sony fornyer sine konsoller på tampen av året, da henholdsvis med Xbox Series X og PlayStation 5.

På høy tid, vil mange mene, siden det da er syv år siden den gjeldende generasjonen så dagens lys.

Men det betyr på ingen måte at det ikke kommer spill til eksisterende konsoller dette året – faktisk er det mange godbiter på lista med planlagt lansering i 2020.

Her er de vi gleder oss litt ekstra til, sortert på lanseringsdato, der de uten spesifisert dato er å finne i bunnen:

Ori and the Will of the Wisps

11. februar - PC, XOne (+ Game pass)

Først ut er oppfølgeren til 2015-spillet Ori and the blind forest, et plattformspill som høstet svært gode kritikker både for grafikk, lyd, spillbarhet og historie.

Og som sin forgjenger ser Will of the wisps særdeles pent ut, der man styrer Ori igjennom håndtegnede landskap, løser gåter og bekjemper fiender ved å bruke magi, våpen og en haug av hopping og spretting. Denne gangen lagres progresjonen også automatisk, i stedet for at man selv må sørge for å lagre manuelt.

Dreams

14. februar - PS4

MediaMolecule er godt kjent for sine Little Big Planet-spill, og Dreams er det neste ambisiøse prosjektet fra det holdet. Akkurat hva vi kan forvente oss er det jaggu ikke lett å vite, men en ting er sikkert: spillet har et særdeles rikt skaperverktøy som lar brukerne lage egne spill, så her vil det nok være en svært variert meny, som du også ser av traileren.

Også i Little Big Planet 3 var det fritt frem å lage egne brett, men hadde langt større begrensninger enn det Dreams varter opp med.

Gods & Monsters

25. februar - PC, PS4, XOne, Switch, Stadia, XsX

Fra skaperne av Assassin's Creed: Odyssey kommer en helt annen type spill denne gangen – i Gods & Monsters styrer du en helt som skal redde de greske gudene fra vesener i gresk mytologi. Spillet foregår i en åpen verden der du kan utforske det meste og blir tilgjengelig på de fleste plattformer.

Final Fantasy 7 remake

3. mars - PS4

Final Fantasy-spill har det etter hvert blitt svært mange av, men få av dem er like godt likt som sjueren. I år er det duket for en fullstendig oppussing av denne spillklassikeren fra 1997, som det nok er mange som gleder seg til.

Verdt å merke seg er at ikke hele spillet blir lansert med en gang, men i form av episoder – originalen kom på tre CD-ROM-plater og bød på svært mange timer med handling.

Doom Eternal

20. mars - PC, PS4, XOne, Stadia (Switch senere)

I år er det duket for et nytt Doom-spill etter den vellykkede rebooten i 2016. Som før er oppskriften enkel: plaff ned alt som rører seg og skaff deg kraftigere våpen, helse og skjold. Nytt denne gangen er blant annet en entrehake du kan bruke for å slenge deg rundt i omgivelsene, mulighet for ekstraliv så du slipper å begynne på forrige sjekkpunkt om du dør og en invasjonsmodus, der du kan ta rollen som et monster i en annen spillers spill.

Half-Life: Alyx

Mars - PC (VR)

Det kommer et nytt Half-Life spill i 2020. Det har en hel verden ventet på helt siden Valve slapp Half-Life 2 i 2004, som er blant de mest kritikerroste spillene gjennom tidene.

Dog er det ikke snakk om Half-Life 3, men et spill som kun blir tilgjengelig på Steam VR-kompatible enheter, altså HTC Vive, Oculus Rift, Windows Mixed reality og Valve Index. Alyx er laget «fra bunnen av» med tanke på VR og skal være like stort som Half-Life 2.

Folk som har fått prøve litt allerede skryter veldig av VR-opplevelsen, og at de kan spille i timesvis uten å bli kvalme, så det lover i hvert fall bra.

Cyberpunk 2077

16. april - PC, PS4, XOne, Stadia

Dette kan bli stående igjen som 2020s store spill og ble teaset på E3-messen allerede i 2013, der over 500 personer har jobbet med utviklingen. Rollespillet er laget av CD Project Red, som bragte oss kritikerroste The Witcher 3 (som nå også har blitt tv-serie), og handlingen er satt til et futuristisk samfunn a la Blade Runner, der blant annet Keanu Reeves spiller en av hovedrollene.

Spillet foregår i førstepersons synsvinkel og har ingredienser som skyting, hacking, klatring på vegger, bilkjøring og mer til. Vi håper virkelig at dette ikke blir årets skuffelse.

Minecraft Dungeons

April - PC, PS4, XOne, Switch

Hva får du hvis du krysser Diablo med Minecraft? Jo, da får du Minecraft Dungeons. Dette tror jeg et par av de yngre i husstanden gleder seg voldsomt til.

Marvel's Avengers

15. mai - PC, PS4, XOne, Stadia

Vis mer Vis mer

Vi skal innrømme at spill basert på filmer ofte er litt så-som-så, men det kommende Avengers-spillet kan være blant unntakene. Det er laget av det samme studioet som har laget de siste Tomb Raider-spillene, som definitivt har fått gode kritikker rundtom.

Spillet kan spilles enten alene, eller med tre andre i samarbeidsmodus. I videoen over kan du se 18 minutter med gameplay.

The last of us part 2

29. mai - PS4

Spør du meg om hva favorittspillet mitt er, så tror jeg faktisk at jeg må lande på Naughty Dogs utmerkede The Last of Us - et storydrevet actioneventyr jeg spilte igjennom for andre gang med kona som tilskuer hele veien – virkelig verdt et kryss i taket.

Og nå er Ellie snart klar med en ny runde med zombiejakt og mer til - dette ser ut til å være intense saker og et spill vi gleder oss ekstremt mye til.

Grounded

Våren - PC, XOne

Om du har sett filmen «Kjære, jeg krympet barna» er det nettopp premisset for Grounded – et overlevelsesspill for fire spillere der man styrer en gjeng med unger som har blitt krympet og må overleve bak i hagen. Det innebærer blant annet slossing mot maur og andre insekter, sanking av ressurser til å bygge, lage mat og så videre. Dette ser definitivt ut som en litt annerledes spillopplevelse.

Microsoft flight simulator

24. oktober - PC, Xone

Allerede i 1982, altså for snart 40 år siden, kom første utgave av Microsofts velkjente flysimulator. Slik så det ut:

Så kan du ta en titt på traileren under og se hvor langt vi har kommet grafikkmessig på de 40 årene. Den er rett og slett til å få hakeslipp av:

Her bruker Microsoft satelittbilder og kartdata fra Bing og lar deg rett og slett fly over hele verden, med over to millioner byer og 40.000 flyplasser. Det dynamiske været gjenspeiler slik det er i virkeligheten, så om det regner i Bergen når du spiller, vil det også regne i Bergen på spillet.

Du slipper heldigvis å installere de to petabytene (= 2 millioner gigabyte) med kartdata, siden den biten strømmes fra Microsofts nettsky.

Halo Infinite

Desember - XsX, PC, XOne

Halo Infinite er spikret som ett av lanseringsspillene til Xbox Series X, altså den nye Xbox-konsollen som skal komme mot slutten av året. Igjen er Master Chief tilbake, og det skal bli spennende å se hva en helt ny konsoll har å by på - det ser i hvert fall ganske pent ut på teaser-videoen.

Moving out

2020 - PC, Mac, PS4, XOne, Switch

Er du glad i sofa-samarbeidsspill som Overcooked!, tror vi Moving out bør være midt i blinken. Her kan man være opptil fire spillere på samme skjerm og rett og slett jobbe som flyttebyrå. Vi ser for oss kjefting, hyl og latter - akkurat slik sofaspill skal være.

12 Minutes

2020 - PC, XOne

Dette ser ut til å være et friskt pust fra Luis Antonio, som har både Rockstar og Ubisoft på CV-en. Spillet, som foregår fra fugleperspektiv, åpner med at en gravid kvinne blir forsøkt arrestert av en politimann, som ender opp med at hun og det ufødte barnet blir drept, og der mannen blir slått bevisstløs. Deretter spoles tiden 12 minutter tilbake, hvorpå du som mannen er nødt til å endre historien, og de 12 minuttene gjentas flere ganger. Antonio har blant annet hentet inspirasjon både fra filmen Groundhog Day og Christopher Nolans glitrende Memento.

Det var 15 godbiter vi ser frem til – hvilke spill gleder du deg til? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer