15 timers batteri på bærbare PCer

Det er vanlig at et gjennomsnittlig batteri på en bærbar PC kun varer i noen timer. Dette har firmaet Electrofuel gjort noe med, og lanserer et eksternt batteri som varer i opptil 15 timer.

15 timers batteri på bærbare PCer
Publisert

Det er i dag sjelden at en bærbar PC kan brukes i mer enn 4 timer i strekk, hvilket betyr at det så og si er umulig å klare en full arbeidsdag uten lading. Det er dette problemet Electrofuel nå prøver å løse ved å lansere en rekke batterier med betydelig bedre kapasitet. Produktet heter Powerpad, og kommer i flere forskjellige varianter med forskjellig levetid.

Batteriet er nokså stort og veier ca. 1 kilo. Det plasseres under selve PCen, og kobles til PCens ladekontakt. Dette er altså en lite praktisk løsning, men fordelene er likevel store for de som tåler den ekstra vekten.

Foreløpig har Electrofuel vist frem en utgave av Powerpad. I tester utført av PC World USA på en Thinkpad-maskin, varte dette batteriet i 15 timer, mot de vanlige 3 timene på standardbatteriet. Dette resultatet er imidlertid varierende, avhengig av hva slags maskin du bruker.

Flere produsenter av bærbare PCer har vist sin interesse, og utover i september og oktober kommer blant annet batterier til Acer, Toshiba, Dell i tillegg til IBM-batteriet.

Produktspektret er foreløpig: 80-utgaven med levetid på 8 timer (199$), 100-utgaven med 10 timers levetid (299$), 160-utgaven som skal klare 16 timer (499$), og topputgaven 210, med en levetid på 21 timer (799$).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer