160 GB Hitachi 7K250

160 GB er en rimelig og kurant diskstørrelse for de fleste brukere. Her ser vi på hva den tilbyr av ytelse.

Publisert
Sist oppdatert

Hitachi viderefører utviklingen av harddisker etter at de kjøpte opp IBM sin harddisk-divisjon for en tid tilbake. Kapasiteten øker, stabiliteten blir bedre og støyen minsker.

7K250-serien har disker fra 40 til 250 GB som alle roterer med 7200 omdreininger, de finnes med S-ATA eller vanlig parallell ATA grensesnintt, og er beregnet på alle typer skrivebords-brukere i hjem eller på kontor. Det er dette som ligger i Deskstar-navnet, mens Ultrastar-serien er beregnet på servere og arbeidstasjoner.

160 GB er godt med plass, både til operativsystem, programvare og data, selv for de som bruker digitalkamera og laster ned en del musikk eller ripper fra CD. Også de som driver med hjemmevideo har en del plass å boltre seg på, det er plass til å overføre en god del DV-kassetter på en disk av denne størrelsen.

Testoppsett og målinger

Vi installerte disken i vår testPC på egen kabel, satt opp som master på IDE-kanal 2. TestPCen er en 3 GHz Pentium 4 med 1 GB minne og Windows XP Professional.

Først kjørte vi HDtach, som tester lese og skriveytelsen over hele diskens kapasitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.