160 GB S-ATA Maxtor DM+9

Maxtor er nå klar med S-ATA utgaven av sine DiamondMax Plus 9 harddisker. Vi sammenligner den både med ATA-utgaven og konkurrenten Seagate sin S-ATA disk.

160 GB S-ATA Maxtor DM+9
Publisert
Sist oppdatert

Maxtor er den tredje store diskfabrikanten som nå er klar med harddisker med S-ATA grensesnitt. Seagate var først ute, med god margin. Western Digital har levert sin Raptor i begrenset omfang, nå er det Maxtor sin tur.

Seagate valgte å utstyre en av sine eksisterende disker med S-ATA, mens Western Digital satset på en Raptor, som med sin e 10 000 omdrininger og lavare kapasitet, henvender seg til en ny nisje, uten konkurrenter verken i eget eller andres sortiment.Maxtor har gjort som Seagate, det er en kjent modellserie som nå er tilgjengelig med S-ATA grensesnitt. Serien heter DiamondMax Plus 9 og kommer i størrelser på 60, 80, 120, 160 og 200 GB.

Vi har testet 160 GB utgaven.

Forskjellen

Maxtor har gjort som Western Digital når det gjelder strømtilkoblingen, de bruker både den ordinære 4-pins kontakten som alle strømforsyninger tilbyr, og den nye S-ATA strømkontakten.

Dermed sparer du noen tiere, siden ingen strømforsyninger foreløpig leveres med S-ATA strømkabler. Dermed sparer du en overgang hvis du bruker en Maxtor eller Western Digital S-ATA disk, mens en Seagate krever en overgangskabel som ikke er så lett å få tak i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer