160MB i sekundet fra Quantum

SCSI slår tilbake mot EIDE. Quantum Atlas 10K serien er ikke bare Quantums første disk med en rotasjonshastighet på 10 000 rpm - den er også den første overhodet som støtter det nye SCSI-grensesnittet Ultra160.

Foto: Quantum
Foto: Quantum Vis mer
Publisert

Selv om Ultra160 SCSI har en teoretisk overføringshastighet på 160 MB pr. sekund, er det ingen enkelt disk som klarer dette. Likevel kan du ha bruk for denne båndbredden i en rekke situasjoner. SCSI er spesielt utbredt blant servere og de benytter gjerne mange disker. Når disse diskene benyttes samtidig, trenger du stor båndbredde for å få best ytelse.

Ultra160 SCSI er bakoverkompatibel med alle tidligere SCSI-kontrollere som støtter wide-disker med 68-pins tilknytning.

Quantum Atlas 10K

Atlas-serien til Quantum, har vært i salg i mange år. Den har vært kjent for topp ytelse og driftssikkerhet. Likevel har Quantum vært litt i skyggen av produsenter som Seagate, IBM og Hitachi som har levert disker med både 10 000 og 12 000 rpm.

Det har Quantum rettet på nå. Atlas 10K-serien leveres i kapasiteter på 36, 18 og 9 GB. Alle diskene er 3,5-tommers. Diskene leveres som standard med Ultra160 SCSI-grensesnitt, men du må vente på FibreChannel til neste år. Atlas 10K har en intern overføringshastighet på 315 Megabit pr. sekund og en søketid på bare 5 millisekunder (ms).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.