17" BenQ FP767-12

En skjerm med responstid på 12ms skal takle selv de mest krevende bruksområder. Vi har testet den nyeste utgaven av BenQ FP767, nå med tilleggsbetegnelsen -12.

Publisert

>Utseendet er helt annerledes enn den tidligere modellen med typebetegnelsen FP767. Vårt testeksemplar var sort med "grill" og sider i sølv-finish. Rammen rundt skjermen er heller ikke av de smaleste vi har sett hos nyere skjermer.

Foten er ikke justerbar i høyden, skjermen kan bare vippesfram/tilbake - ikke dreies rundt.

Skjermen har høyttalere bak grillen, hvor vi også finner uttak for hodetelefon. Det er en meget praktisk detalj.

Smak og behag er som kjent ikke noe tema for diskusjon, det er en personlig sak. For vår egen del liker vi minimalistisk design, uten ikke-funksjonelle detaljer, bedre.

Panelet

Men det som BenQ legger størst vekt på med denne skjermen, er den raske responstiden. Den er nå nede i 12 millisekunder, og er frukten av et samarbeide mellom BenQ og AU Optronics. Teknikken kalles Intrinsic Property II og dreier seg om å fremskaffe ytterligere mer "tyntflytende" krystaller som reagerer raskere.

BenQ fremhever at en skjerm med 12ms responstid kan vise en bildefrekvens på opptil 83 i sekundet, mens skjermer med 16ms responstid bare kan vise 63 bilder. Dermed kan LCD-skjermen stilles inn på 75 Hz oppfriskning, som de fleste tradisjonelle CRT-skjermer. Dette skal gi inntrykk av en mer flytende bevegelse i forbidelse med spill og video.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer