17" FP783

Det er tydelig at BenQ satser på å treffe flere forskjellige smaksretninger med sine nye LCD-skjermer. Designet er vidt forskjellig, og denne skjermen er beregnet på ungdommelige brukere. Det er ikke bare designet som tyder på dette.

Publisert
17" FP783
17" FP783

Både fargevalg og former er annerledes enn noen annen skjerm fra BenQ, eller fra andre produsenter for den saks skyld. Den kan minne om noe som har blitt inspirert av Apple, men er etter vår smak ikke så stilig i designet som et typisk Apple-produkt.

Det er spesielt foten, med fire "tær" i alle retninger, som setter preg på skjermen. Den kan bare vippes frem og tilbake i leddet, ikke heves/senkes eller dreies. Høyden er moderat, og gir en helt kurant arbeidsstilling.

Det er tilkoblinger for både VGA og DVI, og alle tilkoblinger skjer bak et deksel på baksiden av skjermen. Dermed kommer alle kablene ut nederst på foten, som er praktisk.

Det er også USB-inngang bak, til en USB HUB med tre porter. Av disse befinner 2 seg på siden og en på toppen av skjermen. Her kan det monteres et USB-webkamera, enten en spesialmodell fra BenQ eller en annen type som er beregnet på montering på flatskjerm eller bærbare. Når denne kontakten ikke er i bruk, er det et gummideksel som dekker åpningen.

Betjeningen skjer med knapper på sidene, og det er uthevede symboler på fronten for hver knapp.

17" FP783

17" FP783

I bruk

Den forrige 17-tommers LCD-skjermen fra BenQ, FP767, som vi har testet tidligere og skrevet om i denne artikkelen, har praktisk talt de samme spesifikasjonene. Forskjellen er at den nye FP783 har en kontrast som oppgis til mellom 500 og 600:1 mot FP767 sin 500:1. Også lysstyrken er et halvt strå vassere, med 310 mot 300 cd/m2.

Responstiden på begge oppgis til 12 ms.

Dagens LCD-skjermer på under 25ms responstid er for de aller fleste mer enn tilfredsstillende, både til spill og annet.

Dessuten er det vanskelig for de fleste å bestemme om enkelte grafiske rariteter skyldes din egen øye/hjerne-integrasjon, en liten kneik i prosesseringen på skjermkortet, at prosessor og minne ikke ble enige i tide om hva som skulle skrives og leses - eller om det er responstiden hos skjermen som var flaskehalsen.

Men noen i den harde kjerne blant spillerne krever at denne parameteren har så lav verdi som mulig, og da leverer BenQ. Å si at etterslep på denne skjermen er et problem, vil være forbeholdt mutanter...

Derimot er betraktningsvinklen ikke imponerende, men høyst ordinær. Sammenlignet side ved side med FP2091 som vi testet forleden, er forskjellen svært tydelig. Der hvor rødfargene forsvinner bokstavelig talt ut av bildet på FP783, så er de like klare og sterke på FP2091.

Men for spill hvor man har fokus rett på skjermen, og generell bruk hvor man har funnet sin arbeidsstiliing, så fungerer det utmerket. Da er farger og bevegelse på plass.

Konklusjon

Denne skjermen har topp ytelse for en bestemt gruppe brukere, med et design som matcher. Prisen er ikke avskrekkende høy, og det er etter vår mening helt riktig å tilby USB-kontakter på strategiske steder til webcam, USB-lyd osv. enn f.eks. innebygde høyttalere av lusen kvalitet som vi fremdeles støter på i blant.

[Ugjyldig objekt (debatt)]

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer