17" iiyama E431S

Endelig dukker det opp et "nytt" merke i LCD-testen, selv om produsenten nok vil være kjent for de som har vært med en stund. Første produkt vi tester er en 17-tommer.

Publisert
17" iiyama E431S

iiyama er på ingen måte noen nykommer, de har produsert skjermkomponenter siden 1973 og profesjonelle skjermer helt siden 1978. I Norge har ikke denne produsenten vært særlig tilstede i markedet, men nå er det etablert en norsk distributør som skal forandre på dette.

Produktspekteret dekker både tradisjonelle CRT-skjermer, projektorer og LCD-skjermer, i mange størrelser og prisklasser.

I første omgange tester vi ProLite E431S som er en 17" sort LCD-skjerm.

Førsteinntrykk og oppkobling

Skjermen er elegant, med slanke 13mm kanter rundt topp og sider. I underkanten sitter både betjeningspanel og høyttalere, men den er likevel bare 33 mm tykk.

Designet forøvrig er uten dilldall, det eneste som ikke er strengt funksjonelt er det stripete feltet helt nederst på rammen, hvor høyttalerene og betjeningsknappene sitter. Vi har sans for dette.

Foten er ganske enkel, med en konkav bue i front, og motsatt i bakkant. Den er stødig, men har ingen justeringsmuligheter bortsett fra at skjermen kan vippes bakover. Ingen dreiing eller høydejustering med andre ord.

Tilkoblingene bak sitter greit tilgjengelig, og har kontaker både for DVI, VGA, lyd (minijack) og 12V DC-plugg fra den eksterne strømforsyningen.

I bruk

Skjermen er dønn stabil uansett hvilken tilkobling vi valgte, DVI eller VGA. Autojusteringen fungerte perfekt, og fargeprofilen var behagelig både til tekst og bilde. Fargetemperaturen kan justeres i 3 presets uten nærmere beskrivelse, sRGB og brukerdefintert. Det er også to uspesifiserte gamma-innstillinger.

Betraktningsvinkelen er oppgitt til relativt beskjedne 140 grader i begge plan, men er i praksis ikke noe dårligere enn skjermer med høyere spesifikasjoner. Rødfarger forsvinner når du reiser deg opp, som på de aller fleste LCD-skjermer. Men alt i alt er denne skjermen helt på høyde med de bedre skjermene. De aller beste ligger et stykke foran, men da må du også regne med å punge ut vesentlig høyere summer.

Responstiden er oppgitt til 16 millisekunder, som er blant de raskeste på markedet. Det er i praksisk subtile forskjeller mellom 25 millisekunder, og vi kunne ikke merke noen påtagelig forskjell side ved side med en 25 millisekunders skjerm fra Philips. Uansett var både DVD-video og spill med raske bevegelser helt uproblematisk.

17" iiyama E431S

Konklusjon

iiyama E431S er en av de bedre 17-tommerne, med et panel som har mer til felles med dagens 19-tommere og et stilig design. Dette innebærer bedre bildekvalitet og et større bruksområde enn konkurrentene. Samtidig er prisen like lav som konkurrentene.

Dette er lovende, vi ser fram til å teste flere skjermer fra iiyama.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer