17" Philips 170B4

For de som har litt mindre å rutte med, er en 17-tommers LCD-skjerm et naturlig valg. Det er mange å velge mellom, vi har sett på Philips 170B4.

Publisert
17" Philips 170B4

17-tommere er formatet som gir mest for pengene når du skal anskaffe deg en LCD-skjerm. Prismessig er det svært lite å hente på å gå ned til en 15-tommer, faktisk koster mange 15-tommere like mye som de rimeligste 17-tommerne. Skal du over på 19-tommere snakker vi om en eller to tusenlapper opp, og da snakker vi jo om litt penger for de fleste av oss.

Tidligere var 17-tommere blant toppmodellene hos de forskjellige leverandørene, og kostet godt over titusen kroner. Det som har skjedd i løpet av det siste året er at prisene har rast dramatisk, ned til under halvparten i mange tilfeller, men også bildekvaliteten er relativt sett lavere.

De 17-tommerne vi har testet i den senere tid kan ikke måle seg med de beste 19-tommerne og større skjermer. Det ser ut som om de virkelig gode LCD-panelene er forbeholdt de større formatene og de høyere prisklassene.

Dette er tydelig når det gjelder fargegjengivelsen, som er LCD-skjermenes største problemfaktor, spesielt i forhld til betraktningsvinkelen.

Philips 170B4 er et tydelig eksempel på dette, det er helt tydelig når vi har skjermene stående ved siden av hverandre, og det samme har vi opplevd med Nec og Samsung.

Stilig design

Sammenlignet med 19-tommeren vi testet her, er det noen likheter, men flest forskjeller i designet, merkelig nok. Fargene er de samme, med den delikate sølvfinshen i fronten. Men både selve fasongen på kabinett og fot, samt detaljene i designet er helt annerledes. Vi likte begge, og her virker det ikke som det er spart på noe hos 17-tommeren.

17" Philips 170B4

Men foten og holderen er langt enklere enn på 19-tommeren. Den er ikke så fleksibel, skjermen kan bare vippes frem og ikke reguleres i høyden. Dreieskiven går dessuten påtagelig mye tregere, selv om vi løsnet på skruen i midten, men den er nå der, slik at du kan vri skjermen.

Tilkoblingene er både analog VGA og digital DVI, og det er innebygd strømforsyning.

Bildekvalitet

Som nevnt over er fargegjengivelsen tydelig dårligere enn hos 19-tommeren, spesielt knyttet til betraktningsvinkelen. Dette gjelder både vertikalt og horisontalt, og Philips oppgir også en spissere vinkel enn på 19-tommeren. Men forskjellen er nok større enn hva den oppgitte vinkelen skulle tyde på. Hvis du har et bilde av et ansikt på skjermen og ber en i familien komme for å se på det, får ansiktet blå partier for den som står oppreist og ser på skrå ned på skjermen. Fra sidene blir fargene fort vesentlig blassere enn sett rett forfra.

17" Philips 170B4

Dette er ikke bare noe denne skjermen er plaget med, vi ser det mer eller mindre på alle dagens 17-tommere.

Men til annen bruk hvor korrekte farger ikke er så kritisk, og du stort sett sitter rett foran skjermen og ser rett på, så er det helt greit.

Prisen på Philips 170B4BS er 4995 kroner

Norsk distributør er NSE AS, som har full oversikt over hvor du får kjøpt skjermer og annet utstyr fra Philips.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer