180 GB i frakkelommen

Hvis du trenger mer ekstra lagringsplass enn det er plass til i skjortelommen, så finnes det større varianter av eksterne harddisker. Vi har testet en Aludisk på 180 GB, som er utstyrt både med FireWire og USB 2.0

180 GB i frakkelommen
Publisert
Sist oppdatert

Aludisk kommer i to forskjellige utgaver. De minste og mest portable er basert på små 2,5-tommers disker som vi kjenner fra bærbare PCer, mens de store er basert på 3,5-tommers disker som brukes i vanlige stasjonære PCer. Kapasiteten er langt større, men formatet krever et langt større kabinett.Det er stor forskjell i størrelsen på de to diskene, selv om designet er det samme elegante. Vi ble også minnet på at aluminium har andre gode egenskaper enn de rent kosmetiske, for evnen til å lede varme er svært god. Dette kommer til nytte når kabinettet inneholder en 3,5-tommers harddisk som roterer med 7200 RPM. Slike disker utvikler en del varme, og ved å bruke et varmeledende kabinett slipper man vifte.

Støynivået på denne type disker er også høyere enn på 2,5-tommers disker, men dette kabinettet demper svært mye av støyen. Likevel er det stor forskjell på støynivået, siden den lille disken var omtrent lydløs.

Tilkoblinger

Denne disken trenger mer strøm enn det FireWire eller USB kan levere. Derfor følger det med en ekstern strømforsyning. Strømbryteren sitter på selve disken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer