18,1 tommer flatskjerm fra Eizo

Flatskjermene blir større og billigere, men ønsker du deg en stor skjerm som tar lite plass og bruker lite strøm, må du fortsatt grave dypt i lommeboka.

18,1 tommer flatskjerm fra Eizo
Publisert

EIZO FlexScan L66 har en størrelse på 18,1 tommer (46 cm), noe som tilsvarer rundt 20 tommer på en vanlig bilderørsskjerm. Men med en anbefalt utsalgspris på 32.000 kroner ekskl. mva. er dette fortsatt et meget dyrt innkjøp, selv om prisene er på vei ned. Når du vet at du kan få tre like store bilderørsskjermer til samme prisen, er det kanskje ikke like lett å overtale sjefen. Leveringstidspunkt er i alle fall satt til slutten av juni.

Med prisen L66 ligger på, er dette en skjerm for brukere med spesielle behov. Importøren til Norge, Berendsen Components, nevner blant annet banker, meglere og børser som aktuelle i dette markedet, og det stemmer godt overens med prisleiet. Men hvis du bare skulle være så uheldig å ha liten plass, er dette et godt alternativ.

Endelig litt USB

Skjermen kommer til å bli levert i to utgaver: En som kan stå på skrivebordet med innebygd adapter, og en som kan settes på en egen arm. Som tilleggsutstyr kan du både kjøpe høyttalere og en beskyttelsesplate som kan settes på foran skjermen.

Mens slike plater vanligvis skal beskytte brukeren mot stråling, brukes den her til å beskytte skjermoverflaten. Flatskjermer av denne typen har helt minimal stråling sammenlignet med bilderørsskjermer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.