19" BenQ FP91E

BenQ tilbyr flere forskjellige modeller i samme format. FP91E er en 19-tommers skjerm med den høyeste kontrasten vi hittil har testet.

19" BenQ FP91E
Publisert

Den forrige 19-tommers BenQ-skjermen vi testet - FP937s+ - utmerket seg med svært rask responstid og hadde en egen valør over fargegjengivelsen. Dagens testobjekt har et helt annet utseende, både selve kabinettet og foten. FP91E har dessuten innebygde høyttalere.

FP91E har andre spesifikasjoner enn FP937s+, med enda høyere kontrast, på hele 1000:1. Responstiden er derimot oppgitt til 25 ms mellom sort/hvitt, men bare 8 ms mellom gråtoner eller fargevalører. Hva betyr dette i praksis?

Overdrive - selektiv signalforsterkning

Det er kjent at å slå av og på cellene på LCD-skjermer verken er spesielt interessant i forhold til praktisk bruk eller den vanskeligste utfordringen når det gjelder å oppnå rask respons i relevante sammenhenger.

Det som er problematisk er å styre vridningen av krystallene mellom gråtoner (som siden viser de forskjellige fargene ved at lyset går gjennom fargefiltre). Men det er her BenQ har funnet en smart løsning.

De bruker et kraftigere signal ved endring i dette problematiske registeret, med høyere styrespenning over kortere tid. "Overdrive" kaller BenQ denne teknikken, som gir raskere endring enn en lineær økning av spenningen, og gevinsten er kortere respons.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.