19" BenQ FP937s+

BenQ fortsetter med stadig nye og raskere LCD-skjermer, vi har testet 19-tommeren BenQ FP937s+

19" BenQ FP937s+
Publisert

Utvalget av LCD-skjermer fra BenQ er nesten overveldende. På deres egne nettsider finner vi hele 12 skjermer på 17”, og 6 i 19” format. I tillegg finnes det tre på 15”, en på 20” og den største på 23”. Valgmulighetene er det altså ingen ting å si på.

Prismessig finner vi BenQ både blant de aller rimeligste, og godt opp i prisklassene. Men det øverste prisnivået overlater de til andre.

Viktige egenskaper?

Hva som er viktige egenskaper hos en LCD-skjerm varierer mellom forskjellige typer brukere. Fargegjengivelse, lysstyrke, betraktningsvinkel og responstid – svært få skjermer tilbyr topp spesifikasjoner på alle disse områdene.

BenQ har lagt vekt på responstid i sine nyeste modeller, og var blant de aller første med 12ms responstid på sine skjermer. Nå har de lagt listen enda litt høyere, på FP937s+ oppgir de 8ms responstid.

Forskjellen på 12ms og 8ms er så liten at de færreste vil registrere noen forskjell. Når vi er kommet så langt ned er vi i grenseland for hva øyet er i stand til å skille. Bare i helt spesielle bevegelser og fargeendringer vil man kunne ane et etterslep, som fortoner seg som en liten ullenhet i deler av bildet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.