19": Hyundai Q19

Den forrige skjermen fra Hyundai var rettet spesielt mot spill-entusiaster, og skiltet med 12ms responstid. 19-tommeren Q19 har ikke en gang oppgitt noen verdi for responstiden, er det noe problem? Vi har testet

19": Hyundai Q19
Publisert

19-tommers LCD er et omdiskutert format. Mange etterlyser høyere oppløsning enn 1280x1024, som er den samme som på 17-tommere. Noen vil gjerne ha 1600x1200, mens andre foreslår 1400x1050, som er ganske vanlig på 15-tommers skjermer på bærbare.

Men dette er ikke tilgjengelige produkter. Skal du ha høyere oppløsning enn 1280x1024 må du altså opp i 20-tommer. Her finnes det mange kurante modeller til ganske rimelige priser, men også noen i det høyere prissjiktet, beregnet på mer krevende bruksområder.

For kontor og hjemmebruk, er en 19-tommer med 1280x1024 likevel et svært anvendelig format. Alle elementer i Windows' menyer blir lett lesbare, selv om du setter deg tilbake i stolen. Dette bidrar til en mer avslappet og fleksibel arbeidssituasjon, enn å måtte sitte nær skjermen og fokusere aktivt. Det er jo ikke alle som har ørneblikk...

Hadde alle elementer i Windows vært fritt skalerbare, så hadde hver og en kunne tilpasse visningen til ønsket størrelse, selv med en høyoppløselig skjerm i beskjedent format. Men i dagens Windows-utgaver er det for mange begrensninger til at dette fungerer tilfredsstillende. Skrift og deler av "rammeverket" kan forstørres, men de fleste grafiske elementene har fast størrelse. Dermed blir det et sammensurium som ikke er spesielt vakkert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer