19" Nec 1970GX

Nå har Nec lansert en helt ny LCD skjerm, med vekt på helt andre egenskaper enn tidligere modeller. G’en står i dette tilfellet for Gaming.

19" Nec 1970GX
Publisert

Tidligere skjermer fra Nec har vært beregnet på allsidig profesjonell bruk, med høy kvalitet både i panel og konstruksjonen rundt. Justerinsmulighetene har vært svært fleksible, rammene har vært blant de aller slankeste, og LCD-panelet har vært helt i toppen når det gjelder fargedynamikk og betraktningsvinkel.

Med denne GX-modellen tar Nec et sidesprang.

Blank og rask

Rammen og foten er utført i god og solid Nec-tradisjon. Foten er rund og kan dreies hele 340 grader, og støtten kan heves og senkes 11 cm. Skjermen kan vippes -5 /+30 grader.

Det som derimot skiller seg kraftig ut fra tidligere Nec-skjermer er overflaten. Den er speilblank, som på Sony sin skjerm som vi testet nylig.

I visse sammenhenger er dette upraktisk, særlig i forbindelse med taklys i kontormiljøer. Men for en skjerm som først og fremst er beregnet på spill, og gjerne i litt mørkere og mer stemningsfulle omgivelser enn kontorlandskap, så er det andre egenskaper ved den blanke overflaten som gjelder.

Vi har sett det på andre skjermer, og det gjelder også her, at fargene blir dypere, kontrasten øker og bildet blir generelt ”bedre”. Noe av den samme effekten ser vi på glansede papirbilder...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer