19" Nec 1980SX

Nec lanserte nye toppmodeller rett før sommeren i sin serie av LCD skjermer. Vi har testet en 19-tommer som rett og slett er imponerende.

19" Nec 1980SX
Publisert

Førsteinntrykket av skjermen er at vi har med en gedigen konstruksjon å gjøre. Ikke at den er spesielt tung, eller på noen måte klumpete eller uhåndterlig. Men det er umiddelbart klart at det her er snakk om en påkostet, solid og samtidig elegant skjerm. Kanten rundt panelet er bare 16mm bred, og gir et svært slankt inntrykk.

Forventningene til bildekvaliteten blir selvsagt høye, og dette følges av mistanken om et prisnivå som ikke er av de laveste.

Begge deler skulle vise seg å stemme.

Fleksibilitet på alle områder

Dette er sannsynligvis den mest fleksible LCD-skjermen vi har testet. Den kan være både høyere og lavere enn de aller fleste skjermer, panelet kan roteres til høydeformat, den kan stilles på skrå slik at den tar minimalt med plass og likevel være god og arbeide med, og den kan rotere rundt sin egen akse, siden foten hviler på en dreieskive. Imponerende.

Tilkoblingene skjer med 2 DVI-kontakter, og en VGA. Det er innebygd strømforsyning med standard nettledning, og et strømuttak til en tilleggsmodul med høyttalere.

Det er enklere å koble til kontaktene enn på de fleste andre skjermer, siden man kan dreie panelet slik at kontaktene kan nås fra siden. Det optimale hadde etter vår mening vært at tilkoblingene skjedde bak på selve foten, og vi foreslo dette for ingeniørene til Nec under pressevisningen tidligere i år. De nikket forståelsesfult og skulle vurdere dette i framtidige skjermer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer