19" ViewSonic VX1940W

En 19-tommers 20-tommer, på en måte.

Publisert
Sist oppdatert

I oktober lanserte ViewSonic denne 19-tommers skjermen i bredformat, som har samme oppløsning som 20 og 22-tommere - 1680 x 1050 piksler. Fordelen er at den blir skarpere, mer detaljert og tar mindre plass.

Den vanlige oppløsningen på brede 19-tommere er 1440 x 900, så forskjellen er ikke enorm. Vi vil etter å ha testet skjermen si at forskjellen er behagelig. Skjermen er ikke så høyoppløselig at det kreves spesielt skarpt syn. Det kreves heller ikke inngrep i innstillingene for fontstørrelse og DPI på PCen for å få et tilfredsstillene brukeroppsett.

Det finnes jo mange bærbare med enda høyere oppløsning i forhold til størrelse, men det er ikke så enkelt å ta slike paneler i bruk til frittstående skjermer, med større avstand til brukeren. Det største problemet er at alle de grafiske elementene i selve Windows-grensesnittet ikke kan skaleres fritt. De er bygget opp som faste bitmaps og størrelsen kan ikke endres uten at hele grensesnittet blir nærmest ødelagt, og elementer havner utenfor der de skal. I hvor stor grad varierer med forskjellige programmer.

Skal et fritt skalerbart grensesnitt fungere må det designes fra bunnen av for dette, og skjermene bør ha mye høyere oppløsning enn vi har i dag, 5120 x 3200 kan f.eks. være en god start. Da begynner alle synlige tegn til pikselering generelt å forsvinne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer