2. Lag din første hjemmeside

Din første hjemmeside bør du lage på din egen PC – utfordringene med å publisere hjemmesidene på Internett kan godt vente. Det er tross alt hyggeligst å teste ut sidene dine før andre får se dem.

Publisert

Du er nok vant til å at alle hjemmesider har en adresse som starter med http://www.... Når du legger hjemmesidene på egen PC, får de i stedet en adresse omtrent som følger file:///C|/..... Funksjoner og muligheter i hjemmesiden kan allikevel være omtrent de samme. Det eneste du må passe på er å lage såkalte relative adresser for (de ulike HTML-editorene har ulike metoder for å stille inn dette, men stort sett er de automatisk innstilt på dette: du sjekker dette ved å se at lenker og bilder har en adresse som verken begynner med http://www eller file:///C| eller) og organisere mappene på maskinen din på en skikkelig måte.

Når du lager hjemmesider som ikke omfatter veldig mange undersider (for eksempel hjemmesidene dine ikke overstiger 100 undersider) bør du plassere alle HTML-filer i samme mappe, mens grafikk bør plasseres i egne mapper.

Du trenger grafikk

De fleste nybegynnere i hjemmesidekunsten er også nybegynnere i kunsten å lage webgrafikk. Det er et program som mange nybegynnere og også avanserte webgrafikere sverger til: Paint Shop Pro. Dette programmet kan lastes ned fra Internett (det er ganske stort, 18 MB, og tar ca. 1 time og 40 minutter å laste ned på et 33.6 Kbps-modem) og kan brukes gratis i 60 dager (lisens koster ca. 100 amerikanske dollar, 800 kroner).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer