2 PCer - ett surround-sett

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei,

Jeg har en maskin tl spilling og en til å kjøre mail, nettleser og slike ting på. Bruker den også til lagring og vising av film og diverse. Jeg har også ett logitech z5300 høytalersystem.

Problemet er at systemet har 3 minijacker fra lydkortet til forsterkeren. Nå har jeg grublet lenge men finner ikke ut hvordan jeg skal få lyd fra begge pcene over til anlegget med de 3 minijackene. Må jeg virkelig kjøpe enda ett anlegg eller?

Finns det en løsning? Begge pcene har surroundutganger for 5.1 lyd , mens den ene også har SPDIF. Har sjekket med Elkjøp om mulig splitting av kablene men det var ikke så lurt pga støy og overbelastning. Har sjekket rundt på nettet etter en boks med slike innganger og utganger som passer uten hell. Kan du hjelpe meg?

Hilsen Svein

Datadoktoren svarer:

Hei,

Det finnes nok ingen ferdig boks som lar deg kombinere to flerkanals signalkilder til ett sett utganger.

Siden høyttalerne ikke har SPDIF inngang hjelper det jo ikke at en av PCene har SPDIF utgang...

Å lage Y-koblinger er heller ikke noen god løsning, men du er likevel ikke så langt unna. Men du må nok til med drill og montere kontakter og sette det hele i en boks, så må det loddes. Kontaktene er jo så små at det er ikke plass til å lodde to motstander inne i hver plugg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer