2. runde: grafikk og skjerm

Publisert
Sist oppdatert

Som Intel og AMD mot hverandre har vi også nVidia og ATI. De to løsningene vi har i denne kampen har nemlig også integrert grafikk fra hver sin store brikkeprodusent.

Netshop/Intel har ATI Radeon X200 Series, som er bygd på X300-arkitekturen. Mamoz/AMD har på sin side et nVidia GeForce 6100, som er en nedskalert versjon av GeForce 6200. Det siste er også det nyere, bl.a. med støtte for DirectX Shader Model 3.0. X200 støtter bare 2.0. Bortsett fra dette er de ganske så like.

La oss se hva som skjer i kampen:

Dette bekrefter hva vi allerede egentlig visste: dette er ikke grafikkløsninger som passer for en som er interessert i 3D-spill. Av de to er det nVidia som har et klart overtak.

Andre trefning:

Aquamark gir oss en bekreftelse på hva vi så første gangen. Ingen knusende seier til GeForce, Sempron og Mamoz, men stor nok til å gjøre vondt for Netshop-PCen.

Skjermene

Det er egentlig ikke så veldig mye å si om de to skjermene som kommer med datamaskinen. De er begge helt godkjente skjermer på 17 tommer. Kanskje Videoseven-skjermen til Netshop virker en tanke mer solid og livlig i fargene, men det er såpass lite at vi egentlig ikke vil gjøre noe stort ut av det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer