2 watts supergrønn PC

2 - to - watt? Neppe noen PC for gaming, men for utrolig mye annet.

Publisert
Sist oppdatert

Energiforbruk koster, og prisene synker ikke før det kommer et gjennombrudd med helt nye måter å utnytte naturens energikider på. Men det kan ta litt tid, virker det som. I mellomtiden kan vi skifte ut de verste strømslukerne, og en av disse er PCen.

Spesielt de stasjonære PCene bruker mye strøm. Selv de minste kommer med strømforsyninger som kan gi opptil 250 watt til alle komponentene. Kraftige spill-PCer og servere med mengder av harddisker kan bruke flere ganger så mye, og erstatter fint panelovnen på gutteværelset. Fint om vinteren i Norge, men ikke like stas om sommeren.

Amerikansk og alternativ

I MoountainView, California har firmaet CherryPal tenkt "Energiforbruk! Energiforbruk! Energiforbruk!" og lanserer en svært alternativ PC som har fått betegnelsen CherryPal C100.

Konseptet er en blanding av anerkjent og ny teknologi, og skal være like god i praksis som langt dyrere og mer energikrevende løsninger.

Liten boks

Det er snakk om en stasjonær PC i samme størrelse som en bok og en vekt på under 300 gram. Den har tilkoblinger for skjerm og nettverk, lyd og 2 USB kontakter. I tillegg har den innebygd tråløst nett 802.11b/g.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer