20" Acer AL2021m

Alle priser på LCD-skjermer raser, men de store modellene med høy oppløsning har vært utenfor rekkevidde for de aller fleste. Nå har Acer kommet med en 20-tommer som selges til rett over 10 000 kroner. Den har vi testet.

Publisert
20" Acer AL2021m

En 20-tommers skjerm med oppløsning på 1600 x 1200 punkter er en ønskedrøm for mange. En slik skjerm gjør det mulig å ha flere dokumenter eller programmer oppe samtidig, eller gjør det mulig å se mer av dataene du jobber med. Enten du driver med regneark, programmering, tekst eller bilder - en stor skjermflate gjør at det blir lettere å jobbe.

Men prisnivået har vært svært høyt. De beste og mest avanserte modellene har kostet over 20 000 kroner, mens rimeligere utgaver har beveget seg ned i området rett under 15 000. Men nå kommer altså Acer med en skjerm som i skrivende stund selges til rett over 10 000 kroner.

For kontorbruk?

Denne skjermen som bærer det ikke akkurat klingende navnet AL2021m, tilhører skjermfamilien som kalles "Office Line" og er altså beregnet på kontorbruk. Det innebærer i praksis at den er beregnet på alt bortsett fra underholdning og krevende grafiske oppgaver med stor fargenøyaktighet.

LCD-panelet er av MVA-typen (Multi-domain Vertical Alignment) som ikke er den nyeste teknikken, men velprøvd gjennom flere år.

Spesifikasjonene er gode, med god lysstyrke, høy kontrast og rask respons. De er ikke noe dårligere enn skjermer som gir seg ut for å være beregnet på mer enn kontorbruk, og testingen bekrefter dette.

I bruk

Skjermen gir et solid inntrykk. Designet er nøytralt, men ikke kjedelig. Men å kalle det oppsiktsvekkende ville være å overdrive. Smale kanter gir et lett inntrykk.

Foten er solid, men kan ikke reguleres i høyden eller svinges. Den har bare ett ledd, som er for å vippe skjermen ca 25 grader forover/bakover. Foten har et praktisk kabelfeste på baksiden.

Det er inngang både for DVI og VGA, minijack for lyd, og det er intern strømforsyning.

20" Acer AL2021m

Betjeningen er god, med knappene plassert på undersiden og et display i front med lysende symboler for hver knapp.

Bildekvalitet

Forventningene til bildekvaliteten for en så rimelig 20-tommers skjerm var ikke skyhøy. Vi trodde ikke at en skjerm til 10 000 uten videre skullle kunne sammenlignes med skjermer til det dobbelte av prisen, som f.eks. Nec 2080UX som vi har testet tidligere.

Og det fikk vi i grunnen rett i, men vi er ikke skuffet av den grunn. Skjermen er sylskarp, har absolutt god fargegjengivelse. Den har ikke noen unoter i gjengivelsen, men mangler den fargedynamikken de mest avanserte og dyreste skjermene har.

Betraktningsvinkelen er ordinær, på linje med de fleste andre rimelige LCD-skjermer, uansett størrelse.

20" Acer AL2021m

Både video og spill fungerte greit, men den høye oppløsningen krever kraftig maskinvare for å kjøre slike programmer, både prosessor og skjermkort sliter for å oppnå den gode flyten.

Konklusjon

Skjermen er en fin allrounder til en relativt rimelig penge - det er jo fremdeles like mye penger bare for denne LCD-skjermen som for en hel PC med kurant CRT-skjerm.

Men har du først jobbet med store LCD-skjermer, så er det vanskelig å gå tilbake.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer