20" Acer AL2021m

Alle priser på LCD-skjermer raser, men de store modellene med høy oppløsning har vært utenfor rekkevidde for de aller fleste. Nå har Acer kommet med en 20-tommer som selges til rett over 10 000 kroner. Den har vi testet.

Publisert

En 20-tommers skjerm med oppløsning på 1600 x 1200 punkter er en ønskedrøm for mange. En slik skjerm gjør det mulig å ha flere dokumenter eller programmer oppe samtidig, eller gjør det mulig å se mer av dataene du jobber med. Enten du driver med regneark, programmering, tekst eller bilder - en stor skjermflate gjør at det blir lettere å jobbe.

Men prisnivået har vært svært høyt. De beste og mest avanserte modellene har kostet over 20 000 kroner, mens rimeligere utgaver har beveget seg ned i området rett under 15 000. Men nå kommer altså Acer med en skjerm som i skrivende stund selges til rett over 10 000 kroner.

For kontorbruk?

Denne skjermen som bærer det ikke akkurat klingende navnet AL2021m, tilhører skjermfamilien som kalles "Office Line" og er altså beregnet på kontorbruk. Det innebærer i praksis at den er beregnet på alt bortsett fra underholdning og krevende grafiske oppgaver med stor fargenøyaktighet.

LCD-panelet er av MVA-typen (Multi-domain Vertical Alignment) som ikke er den nyeste teknikken, men velprøvd gjennom flere år.

Spesifikasjonene er gode, med god lysstyrke, høy kontrast og rask respons. De er ikke noe dårligere enn skjermer som gir seg ut for å være beregnet på mer enn kontorbruk, og testingen bekrefter dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer