20" BenQ FP2091

20-tommers LCD skjermer har vært svindyre, men det er i ferd med å skje noe også i dette segmentet. Føst kom Acer med en rimelig modell, nå kommer BenQ med en 20-tommer som ikke bare er billig, men en av de beste vi har testet.

Publisert

Mange etterlyser LCD-skjermer med høy oppløsning. Spranget mellom 1024 x 768 på 15-tommere og 1280 x 1024 på 17-tommere er greit. Men at 19-tommere - og 18 tommere - ikke byr på høyere oppløsning, f.eks. 1400 x 1050, er merkelig etter manges oppfatning. Denne oppløsningen er svært utbredt på 15-tommers LCD-skjermer på bærbare, og ville ha egnet seg godt på en 19-tommers bordmodell, som man gjerne sitter litt lenger unna enn skjermen på en bærbar.

Men spranget fra 1400 x 1050 til 1600 x 1200 gir mer enn en tomme større format. Derfor er det etter vår mening bedre at 20-tommerne blir rimeligere og at 19-tommerne blir værende på 1280 x 1024, slik at de lever videre som favorittskjermen for de som ikke lenger har ørneblikket i behold.

Og nå kommer det altså flere relativt rimelige 20-tommers LCD-skjermer, BenQ sin FP2091 har dessuten en rekke andre interessante muligheter og kvaliteter.

På stor fot

Selve skjermen og foten ligger hver for seg i pakken. Skjermen bygger ikke mye på baksiden, og har en enkel mekanisme for feste av foten. Det er bare å sett holderen inn i festebrønnen, med metallørene innunder toppen, så smekker den på plass og sitter svært støtt. Skal du ha den av igjen er det bare å trykke på utløserknappen og vippe skjermen ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer