20" Nec 2080UX

Vi ble imponert over den nye 19-tommeren fra Nec, og regnet ikke med at 20-tommeren ville være enda bedre. Men på et par områder er den faktisk det, etter vår mening.

20" Nec 2080UX
Publisert

20-tommeren Nec 2080UX er svært lik 19-tommeren 1980SX. Det er den samme foten, det samme kabinettet og tilkoblingene. Konstruksjonen er både svært elegant og solid, og gir et gedigent inntrykk.

Forskjellen ligger altså i størrelsen , oppløsningen og egenskapene hos panelet.

Dessuten er det naturlig nok også en viss prisforskjell.


Denne serien Nec-skjermer er de mest fleksible LCD-skjermene vi har testet når det gjelder plassering og justering. De kan være både høyere og lavere enn de aller fleste skjermer, panelet kan roteres til høydeformat, den kan stilles på skrå slik at den tar minimalt med plass og likevel være god og arbeide med, og den kan rotere rundt sin egen akse, siden foten hviler på en dreieskive. En imponerende og svært praktisk konstruksjon.

Tilkoblingene skjer med 2 DVI-kontakter, og en VGA. Det er innebygd strømforsyning med standard nettledning og et strømuttak til en tilleggsmodul med høyttalere.

Betjening

Knappene på denne serien er både diskrete og lette å betjene. Menyen finnes både i en enkel og en avansert utgave, og gir justeringsmuligheter over en lang rekke parametre. Omfattende fargekontroll inkludert gammajustering, tilpasning til lange kabler og programmeringsmuligheter gjør skjermen tilpasningsdyktig for krevende brukere, men standardverdiene gir også et helt glimrende resultat.

Forskjellen mellom 19 og 20 - mer enn 1

Vi stilte begge skjermene opp ved siden av hverandre, koblet til vårt Matrox Parhelia. Det var et svært behagelig arbeidsmiljø, med to av de beste skjermene som er å få i skrivende stund.

20" Nec 2080UX

Det er ikke store forskjellen i ytre dimensjoner. Det er først når det kommer informasjon på skjermene at forskjellen blir tydelig. 19-tommeren har med sin oppløsning på 1280x1024 langt større bildepunkter, og er svært lettlest for web, mail og generell tekst.

20-tommeren er perfekt til alt som krever plass og oppløsning, som større regneark, bildebehandling, lyd og videoredigering osv.

En nærmest ideell kombinasjon.

Hva med bildekvaliteten?

Forskjellen i spesifikasjonene dreier seg om kontrast, som er halve verdien 350 mot 700:1, og betraktningsvinkel, som er 3 grader større. Den er oppgitt til 176 grader både horisontalt og vertikalt på 2080UX

Men forskjellen i betraktningsvinkel var langt mer påtagelig enn forskjellen i kontrast, til tross for de lave tallene.

På vårt mest kritiske digitalfoto, av en valmue i full blomstring, forsvinner intensiteten i rødfargen på alle LCD-skjermer, når man reiser seg fra stolen mens man holder blikket på skjermen.

Men på 2080UX var denne effekten langt mindre enn på noen annen skjerm vi har sett!

Dette gir seg også utslag i andre farger, men rødt er gjennomgående mest kritisk på moderne LCD-paneler. Eldre paneler gir langt sterkere og mer dramatiske effekter.

Konklusjon

20" Nec 2080UX

Dette er totalt sett den beste skjermen vi har testet så langt. Bildekvalitet, konstruksjon og design er helt i toppklasse.

Prisen er høy, men den er faktisk ikke høyere enn mange andre kvalitetsskjermer i samme format.

Krever du høy oppløsning, topp bildekvalitet og fleksibilitet, så er dette skjermen som utmerker seg til de aller fleste formål.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer