20 smarte Mac-tips for nybegynnere

Med disse i fingrene blir du mer effektiv.

"Illuminate" - Creative Commons, attribution Foto: Flickr-bruker Jackol
"Illuminate" - Creative Commons, attribution Foto: Flickr-bruker Jackol Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For deg som er ny på Mac, er det et hav av snarveier og fiffigheter du sannsynligvis ikke vet om ennå, men som kan være kjekke å ha i fingrene.

I denne artikkelen deler vi 20 tips med deg som er ny på Mac, både med tanke på generelle konsepter, hurtigtaster, triks i Safari etc.

Hvis du er mer dreven, må du veldig gjerne dele flere i debattfeltet under artikkelen!

Bytte programmer eller vinduI windows kan du trykke alt-tab for å bytte mellom åpne programmer, og den tilsvarende kommandoen i OSX er cmd-tab. Visste du at du også kan bruke cmd- for å bytte mellom vinduer i det aktive programmet?

Skjuling og minimeringHvis du minimerer et program, enten ved å trykke på det gule minustegnet øverst til venstre eller via hurtigtasten cmd-m, legger det seg nederst til høyre i docken, der det fort kan bli uoversiktlig.

Du kan løse dette ved å gjemme programmet i stedet, som du gjør med cmd-h, eller bruke cmd-alt-h for å skjule alle andre programmer bortsett fra det som er aktivt. Du kan fortsatt bruke cmd-tab for å bringe frem de gjemte programmene igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer