20" ViewSonic VP201s

En 20-tommer LCD med bildekvalitet i "upperste" klasse, kombinert med en ytterst fleksibel mekanisme og et par ekstra finesser i tillegg? Prisen er heller ikke helt vanvittig. Vi har testet ViewSonic VP201s.

Publisert
20" ViewSonic VP201s
20" ViewSonic VP201s
20" ViewSonic VP201s

Viewsonic har alltid scoret høyt i vår test av LCD-skjermer, selv om det ikke er så mange modeller som har funnet veien til testbenken. De har først og fremst utmerket seg med svært gode paneler, og utmerket bildekvalitet. Betjeningen og design har ikke alltid slått like godt an, men med VP201s rydder ViewSonic unna all tvil. Dette er en av de aller beste LCD-skjermene du kan få tak i i dag.

Skjermen er en 20-tommer eller 20,1 for å være nøyaktig, med 1600x1200 oppløsning. Dette er en flott arbeidsflate, med plass til to dokumenter/programmer som vanligvis tar en full skjermbredde, plassert ved siden av hverandre.

Oppløsningen er akkurat passe, elementene i grensesnittet blir verken for små eller for store. Derfor egner den seg like godt til web og mail og kontorprogrammer som til bildebehandling og andre kreative oppgaver. Kjører du den på et skjermkort som støtter to skjermer, er den perfekt å bruke sammen med en 17 eller 19-tommer. Da får du en total arbeidsflate som er perfekt for de som har mange baller i lufta til en hver tid. Vi hadde gleden av å bruke den sammen med BenQ sin 20-tommer, og denne kombinasjonen er nesten i overkant bra. Men man kan venne seg til det meste....

Mekanikk

Foten er stødig og tung, og har en kraftig søyle med etter vår mening helt riktig register for høydejustering. Den kan settes svært lavt for de av oss som liker å se ned på skjermen, og den kan justeres opp slik at man ser rett på skjermen med hodet og nakken i oppreist stilling. Da bør alle kunne bli fornøyd.

Skjermen kan også vippes, dreie rundt på søylen og dessuten vris til høydeformat. All manøvrering skjer uten å måtte trykke på knapper gjøre andre mekaniske grep. Det er bare litt motstand som skal overvinnes, så føyer den seg etter dine grep.

Dette er kanskje den mest fleksible og behagelige foten vi har vært borti, samtidig som den er elegant og solid. Toppscore her til ViewSonic, side om side med Nec sin toppmodell.

Tilkobling

Det er både VGA og DVI-kontakter, samt en 4-ports USB HUB. Det er innebygd strømforsyning, og tre "hemper" til å tre kablene i på baksiden av søylen. Det gir et ryddig og funksjonelt inntrykk.

Det er ingen høyttalere, heldigvis. De som velger slik skjerm, har råd til å spandere på seg skikkelige høyttalere.

Det er heller ingen tilkoblinger for videokilder, slik som vi så på BenQ sin 20-tommer. Det kan vi leve med, vi ville jo heller ha satset på en løsning med TV-kort i PCen uansett, slik at vi kunne tatt opp programmer eller video, ikke bare sett på dem.

Bildekvalitet

Selve LCD-panelet er av samme kvalitetsklasse som BenQ og Nec. Vi hadde som nevnt BenQ og VievSonic koblet opp ved siden av hverandre på samme PC med Matrox Parhelia. Det er faktisk umulig å se forskjell, når begge skjermene er justert inn til de samme innstillingene. Fargene er også svært lite følsomme for betraktningsvinkelen, slik at du kan se rett ned på skjermen uten at det meste av fargene blir borte.

Responstiden på 25 ms er ikke like rask som BenQ, men vi merket faktisk ingen bemerkelsesverdig forskjell på video eller spilltesting.

20" ViewSonic VP201s

Konklusjon


En topp skjerm, med glimrende bildekvalitet og ergonomi. Den er i det øvre prissjiktet for 20-tommere, som har falt ganske mye det siste året.

Trenger du en stor arbeidsflate som takler omtrent alt av oppgaver, da kan du trygt velge denne skjermen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer