20"W BenQ FP202W

Endelig fikk vi tak i skjermen fra BenQ, som byr på 20 brede tommer i rask og rimelig utførelse. Hvordan takler den konkurransen fra Dell og Nec?

Publisert
Sist oppdatert

Bredskjermer har hittil vært vesentlig dyrere enn vanlige skjermer i 5:4 format. Men i det senere har det dukket opp flere rimeligere 19-tommers bredskjermer med oppløsning på 1440 x 900. Dermed er det også blitt et press på prisnivået for 20-tommers bredskjermer med oppløsning på 1680 x 1050.

Apple var svært tidlig ute med sin brede 20-tommer, som den gang kostet over 10 000 kroner. Så kom Dell med sin svært allsidige 2005FPW, som kostet i overkant av 6 000 kroner. Denne prisen har imidlertid vært utsatt for stadige tilbudsangrep, og har stadig blitt solgt for så vidt over 4.000 kroner.

Disse skjermene fikk nylig en konkurrent i Nec 20WGX2 som siktet seg inn på et litt mer definert bruksområde, nemlig spill og multimedia. Prismessig ligger denne høyere enn Dell, men lavere enn Apple som topper med 6.990 kroner.

Og her kommer altså BenQ med sin 20-tommer bredskjerm til 3.895,-

Enkel konstruksjon og design

Mens Apple har sitt kostbare aluminiumsdesign, kan Dell skryte av sin fleksible fot, dreibarhet og innganger for video. Nec har sin praktiske dreieplate, BenQ har derimot droppet alt av ekstragavanse og tilleggsfunksjoner. FP202W er en skjerm - mer er det ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer