20x CD-brennere like rundt hjørnet

Elantec Semiconductor Inc. har annonsert en ny serie rimelige laserdrivere for CD-brennere. Den nye serien blir ventelig å finne i nye CD-brennere om kort tid, og gir hastigheter opp mot 20X både på CDR og CDRW-plater.

Publisert

Silicon Valley-foretaket Elantec Semiconductor Inc. har lenge vært en stor leverandør av integrerte kretser til elektronikkbransjen. Den nye serien laserdrivere betegnes som en liten revolusjon, da den muliggjør nærmest dobbel så rask brenning i forhold til det som er mulig å oppnå i dag. Dessuten er kretsene billige å produsere.

Brenn full CD på 3 minutter og 40 sekunder

De raskeste CD-brennerne på markedet i dag brenner i 12x hastighet, eller 1,8 MB pr sekund. 20x hastighet betyr hele 3 MB pr sekund. Da begynner vi faktisk å nærme oss en skrivehastighet som var helt vanlig på IDE harddisker for få år tilbake. Med denne hastigheten kan du brenne en full CD (650 MB) på 3 minutter og 40 sekunder. En CD med 60 minutter musikk kan du brenne på godt under 3 minutter.

Når de nye CD-brennerne blir å se på markedet er vanskelig å spå. Men i følge nyhetsmagasinet Business Wire, har de nye kretsene samme utforming som en tidligere serie fra Elantec. Derfor skal produsenter av CD-brennere som har benyttet disse kretsene, enkelt kunne bytte til de nye, slik at nye og raskere CD-brennere kan nå deg og meg i løpet av kort tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer