2,1 mot 2,4 GHz MacBook

Publisert
Sist oppdatert

Hei. Jeg lurer bare på en liten ting angende MacBook. Den har to prosessor hastigheter: 2,1 og 2,4 GHz.

Vil det være merkbar forskjell på disse under normalt bruk? Jeg kommer til bruke denne maskinen til surfing, skolearbeid og litt videoredigering. MvhRoy

Datadoktoren svarer

Hei Roy,

Apple har Intel Core 2 Duo-prosessorer i sin nåværende linje av MacBooker. De har betegnelsen T8100 og T8300 og har som du skriver en klokkehastighet på respektive 2,1 og 2,4 GHz. De er ellers identiske, begge med cache på 3 MB.

Setter du to datamaskiner, den ene med en 2,1 og den andre med 2,4 GHz prosessor (men ellers like), ved siden av hverandre, vil kunne se og merke forskjell i ytelse.

Men det er for at du har noe å sammenligne med. Hvis du hadde testet de to maskinene hver for seg ville du nok ikke merke at den ene er noen prosent "tregere" enn den andre. Så til vanlig bruk vil det ikke spille så stor rolle hvilken du velger.

Hva som likevel er verd å merke seg er at dersom du skal bruke datamaskinen til videoredigering vil det være en fordel med mer harddiskplass og større internminne (RAM) enn det som er standard på den billigste MacBooken. Og når du legger på dette oppdager du jo at det ikke er så mange hundrelapper du trenger gå opp for å ta 2,4 GHz-versjonen. Da får du dessuten med DVD-brenner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer