Gode nettjenester

22 geniale nettsider du kan bokmerke først som sist

Se listen!

MANGE GODBITER: Og har du flere av dem, må du gjerne fylle på.
MANGE GODBITER: Og har du flere av dem, må du gjerne fylle på. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Internett er fullt av skjulte godbiter som kan hjelpe deg å løse ulike typer utfordringer, og i denne artikkelen har vi tenkt til å trekke frem noen av våre favoritter.

Skulle du føle kallet til å supplere med flere, står kommentarfeltet til disposjon under artikkelen.

Så – la oss bare hoppe i det. Her er en haug av kjekke nettsteder du kan gjøre lurt i å bokmerke:

Snapdrop

Behov for å kopiere ei fil fra en enhet til en annen? Da kan du peke en nettleser på begge maskinene til snapdrop, og så er det bare å overføre fila mellom dem så lenge de er koblet til det samme trådløse nettverket. Fungerer både på mobiltelefoner, nettbrett og PC-er.

Photopea

Denne godbiten skrev vi om forleden dag – her får du 90 prosent av Photoshop direkte i nettleseren uten å måtte betale ei krone. Veldig kjekt om du må redigere et bilde på en lånt maskin uten Photoshop, for eksempel.

Cloudconvert

Behov for å konvertere ei fil til et annet format? Da kan du laste den opp til Cloudconvert, som støtter de fleste filtyper både inn og ut. For eksempel om du mottar et dokument skrevet i Pages på Mac, men bruker en Windows-maskin selv. Da er det bare å velge Word-format, vente noen sekunder på konverteringen og laste ned.

FJERNER BAKGRUNNEN: Last opp bildet, vent på kunstig intelligens og last ned bildet uten bakgrunn. Remove.bg er imponerende. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
FJERNER BAKGRUNNEN: Last opp bildet, vent på kunstig intelligens og last ned bildet uten bakgrunn. Remove.bg er imponerende. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Remove.bg

Behov for å fjerne bakgrunnen i et bilde? Det kan være en nitidig oppgave som krever egnet programvare – eller veldig enkelt om du laster bildet opp til denne nettsiden, som i løpet av få strakser gir deg et bilde tilbake der bakgrunnen er fjernet. Fungerer best når det er personer i bildet, dog, og foreløpig er bildet du får tilbake maksimalt 500 piksler i den lengste retningen.

Brain.fm

Trenger du en liten oppkvikker, eller har du trøbbel med å sove? Brain.fm er resultatet av 13 års forskning på hjerne og lyd og skal hjelpe deg med begge deler bare ved å spille lyd i ørene dine. Selv tar jeg en halvtime nå og da på morgenkvisten, og med fare for å gå på en placebo-smell: Ofte føler jeg meg mer våken etterpå.

Pexels

Trenger du et bilde til et blogginnlegg, en skolepresentasjon eller lignende? Hos Pexels er det bare å søke i vei, og alle bildene som dukker opp er til helt fri bruk, uten noe form for lisenser som begrenser deg.

Scoreboardz lar deg holde styr på poengene.
Scoreboardz lar deg holde styr på poengene. Vis mer

Scoreboardz

Om du arrangerer bursdag, har quiz eller hva det måtte være – Scoreboardz er en enkel tjeneste som gir deg en poengtavle. Du kan gi navn til hver deltaker og legge til flere enn to om du vil, og så er det bare å trykke på pluss og minus for å justere poengene.

Fast.com

Netflix' veldig enkle nettside for å måle farten på nettet du er koblet til. Starter med en gang du åpner siden og gir deg et veldig enkelt tall på hvor rask oppkobling du har. Trenger du mer informasjon om opp- og nedlasting, ping og den slags, er speedtest kjekk.

Archive.is

Snubler du over en nettside du vil spare til senere, men som du samtidig frykter at kan bli endret på? Lim URL-en inn på denne siden, så lagres et snapshot av siden til senere referanse.

22 geniale nettsider du kan bokmerke først som sist

Ukenummer.no

Det finnes to typer mennesker – de som forholder seg til datoer og de som forholder seg til ukenumre. Er du i den første gruppa, kan du kjapt komme up to speed ved å taste inn ukenummer.no i nettleseren. Bonustips: ukenummer.no/8 viser hvilke datoer uke åtte er, og ukenummer.no/13.06.2019 viser hvilken uke det er 13. juni.

Doodle

Faktisk er det over 10 år siden vi skrev om denne tjenesten første gang, og jaggu bruker vi den ikke fortsatt – hver gang vi skal ut og spise med redaksjonen, må jeg lage en Doodle slik at alle kan putte inn navnet sitt og krysse av for hvilke datoer det passer. Så enkelt. Så genialt.

The playlist miner

Nok en liten godbit – denne tjenesten lar deg lage Spotify-spillelister i en fei. Du kobler til Spotify-kontoen din og skriver et ord i søkefeltet, for eksempel "dinner". Da saumfarer den Spotify og finner alle offentlige spillelister som inneholder ordet "dinner", før den så drar igjennom alle sammen og teller opp de hundre sangene som går igjen flest ganger. Ett trykk, og så har du en Spotify-spilleliste du lett kan sette på repeat når middagsgjestene kommer.

Pocket

Kanskje syntes du denne artikkelen virket spennende, men uten tid til å lese den. Da kan du putte den i Pocket, der du lagrer nettsider du vil lese senere. Vi er veldig glade i denne tjenesten selv, og gratisutgaven holder mer enn nok for de fleste av oss.

Dafont

Er du like lei av Comic Sans som oss? Last ned en ny skrifttype neste gang du skal lage bursdagsinvitasjon, da vel? Dafont har tusenvis av dem, og kjekk er muligheten for å kunne filtrere dem slik at du bare ser dem som støtter de tre siste bokstavene i det norske alfabetet. Du kan også skrive inn en frase og se hvordan den blir seende ut med de ulike fontene.

Bonustips: Sett en font du liker? Ta bilde av den og laste opp til What the font, så får du kanskje svar.

Printablepaper

Enten poden har glemt kladdeboka i matte på skolen eller det er tomt for Yatzy-ark på hytta – hos Printablepaper finner du en hel drøss av ting du kan skrive ut. Det gjør du også i denne artikkelen:

Ninite

Ny datamaskin? I stedet for å surfe innom nettsted etter nettsted for å laste ned favorittprogrammene dine, kan du huke av hele gjengen på Ninite og så laste ned ei fil som installerer hele hurven. Det er ikke uten grunn at vi har løftet vår artikkel om Nintite frem på Dinside-forsiden titt og ofte de siste årene.

Visalist

«Trenger jeg visum når jeg skal til …?» Sjekk selv på Visalist, enten du har norsk eller utenlandsk statsborgerskap.

FØR DU SKRIVER UT: Så slipper du rar formattering, annonser og den slags. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
FØR DU SKRIVER UT: Så slipper du rar formattering, annonser og den slags. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Printfriendly

Vi skal være de første til å innrømme at Dinside-artikler ikke blir så veldig pene om du skriver dem ut, men det blir de om du kjører dem igjennom Printfriendly først. Det blir de fleste andre nettsider også.

Simple.savr

Alt du limer inn på denne nettsiden blir tilgjengelig for de andre som er koblet til det samme nettverket og åpner denne nettsiden. Kjekk hvis du skal flytte tekst, lenker eller andre ting fra en enhet til en annen.

Manualslib

Om du ikke har helt oversikt over hvor manualen til oppvaskmaskinen eller speilreflekskameraet ditt har blitt av, er sannsynligheten ganske høy for at den finnes blant de over tre millioner manualene som finnes hos Manualslib.

Archive.org

Denne nettsiden tar jevnlig «snapshots» av nettsider slik at du kan gå tilbake og se hvordan en gitt nettside så ut tidligere. Det finnes også en kjekk nettleserutvidelse som henter den forrige kjente versjonen av nettsiden dersom den er nede.

Random.org

Trenger du å trekke en vinner blant en haug av deltakere? Slå krone og mynt? Slå fem terninger? Trekke rekkefølgen når barna krangler om hvem som er fus? Random.org til tjeneste.

Pillintrip

Glemt medisinen på reise til utlandet? Denne kjekke nettsiden lar deg finne alternativer uansett hvilket land du er i. Fyll ut at du er fra Norge, hvilket land du ferierer i og hva medisinen heter, så får du en liste med fullgode alternativer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer