22" ViewSonic VX2262wm

Blank og bred, rimelig og rask...

Publisert
Sist oppdatert

LCD-skjermer er nå både billige og har bra bildekvalitet, nesten uansett hva du kjøper. Det vil si, med visse begrensninger. Som vi har påpekt siden vi begynte å teste LCD-skjermer er det en grunnleggende forskjell på de rimelige skjermene med TN-panel og de dyrere med IPS og lignende type paneler. Mer om dette finner du i denne artikkelen.

Forskjellen er - noe forenklet at du ser "ned" i skjermen på et TN-panel, mens du ser "på" de andre typene. Det er ikke snakk om mer enn brøkdeler av millimeter i forskjell, men resultatet er at TN ser bra ut rett forfra og ikke så verst til sidene, men ovenfra og nedenfra er det store fargeforskjeller selv med små endringer i betraktningsvinkelen.

IPS-paneler gir langt bedre innsyn og fargebalanse uansett vinkel, men prisen er gjerne det dobbelte av TN-skjermer.

Lure triks?

Men produsentene har noen triks i ermet for å få skjermer med TN-paneler til å se bra ut. Da tyr man til elektronikken, for å tyne mest mulig ut av paneler, tilpasset hva brukeren er ute etter.

Man kan få enda raskere respons ved å styre drivspenningen til cellene mer aggressivt. Dett gjør at etterslep i praksis blir helt borte, og det lille som måtte være igjen er ikke generende for oppfattelsen av bevegelse i bildet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer